«Οι επενδυτές αναζητούν ευκαιρίες στο ΧΑ»

«Οι επενδυτές αναζητούν ευκαιρίες στο ΧΑ»

Σε πορεία ανάκαμψης η οικονομία σύμφωνα με τον Σωκράτη Λαζαρίδη – Ελληνικό roadshow στο Λονδίνο.

Η ΕΧΑΕ πραγματοποιεί roadshow στο Λονδίνο σε αναζήτηση επενδυτών. Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτης Λαζαρίδης αναφέρθηκε στη πορεία της ελληνικής οικονομίας μιλώντας στο Bloomberg.

«Η ελληνική οικονομία δείχνει σαφή σημάδια ανάκαμψης, γεγονός που αυξάνει τις ευκαιρίες τοποθετήσεων στην Ελλάδα» τόνισε ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών .

Επίσης, επισήμανε ότι πλέον οι προοπτικές των ελληνικών επιχειρήσεων είναι αισθητά καλύτερες και εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη συμμετοχή των εταιρειών και των επενδυτικών κεφαλαίων στο φετινό roadshow.

«Οι επενδυτές αναζητούν ευκαιρίες στο ελληνικό χρηματιστήριο» δήλωσε ο κ. Λαζαρίδης, ενώ πρόσθεσε πως το Χρηματιστήριο της Αθήνας πληροί όλες τις τεχνικές προϋποθέσεις για να βρίσκεται μεταξύ των ανεπτυγμένων αγορών.

Ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου της Αθήνας τόνισε επίσης η συζήτηση για τις πολιτικές εξελίξεις περισσότερο δείχνει να επηρεάσει το εσωτερικό και ότι οι ξένοι επενδυτές συνεχίσουν να παραμένουν εξαιρετικά δραστήριοι στο ελληνικό χρηματιστήριο, με αποτέλεσμα να καταγράφεται μεγάλη αύξηση στην συναλλακτική δραστηριότητα στη Λ. Αθηνών.