Έπεσαν οι υπογραφές για τα «Υδατοδρόμια Βορείου Ιονίου»

Έπεσαν οι υπογραφές για τα «Υδατοδρόμια Βορείου Ιονίου»

H «Ελληνικά Υδατοδρόμια» σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας προχώρησαν στη σύσταση της εταιρείας διαχείρισης υδατοδρομίων.

Στη σύσταση εταιρείας διαχείρισης υδατοδρομίων με την επωνυμία «Υδατοδρόμια Βορείου Ιονίου ΕΠΕ» προχώρησαν ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας ΑΕ» και η εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια», ενώ αναμένεται να ακολουθηθεί η απαιτούμενη διαδικασία προς τα αρμόδια υπουργεία για τη χορηγία της άδειας λειτουργίας Κέρκυρας-Παξών επ΄ονόματι του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας ΑΕ.

«Η σύσταση της εταιρείας “Υδατοδρόμια Βορείου Ιονίου ΕΠΕ” δημιουργεί ένα πρωτοποριακό μοντέλο διοίκησης υδατοδρομίων». Εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η νέα εταιρεία θα λειτουργήσει με απόλυτη επιτυχία, καθώς οι δύο της εταίροι -“ΟΛΚΕ ΑΕ” και “Ελληνικά Υδατοδρόμια”- διαθέτουν διακριτά πλεονεκτήματα η άθροιση των οποίων δημιουργεί σημαντική υπεραξία», δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας «Ελληνικά Υδατοδρόμια», Τάσος Γκόβας.

Ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας ΑΕ έχει ήδη προμηθευτεί τον απαραίτητο εξοπλισμό για τη λειτουργία των υδατοδρομίων και την αδειοδότηση θα ακολουθήσει η αποστολή ενός υδροπλάνου στην Κέρκυρα χωρητικότητας 19 θέσεων. Ο σταθμός θα λειτουργήσει εντός του νέου λιμένα, ενώ οι πέντε νοητοί υδατοδιάδρομοι, που έχουν προβλεφθεί, θα λειτουργήσουν εκτός της προβλήτας των κρουαζιερόπλοιων.

Ο πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος του «ΟΛΚΕ ΑΕ», Σπύρος Ανδριώτης, κατά την τελετή υπογραφής που πραγματοποιήθηκε για την ίδρυση της εταιρείας, τόνισε ότι από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του, έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα την ανάγκη προώθησης της αναπτυξιακής πορείας του «ΟΛΚΕ ΑΕ» και στο πλαίσιο αυτό αναλήφθηκαν πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση ίδρυσης και λειτουργίας στην Κέρκυρα υδατοδρομίων.

Είπε ακόμη πως η πρωτοβουλία αυτή θα συμβάλει ουσιαστικά στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της Κέρκυρας και παράλληλα θα επιλύσει χρόνια προβλήματα μεταφοράς καθόλη την διάρκεια του έτους των κατοίκων των Παξών αρχικά αλλά και των κατοίκων των Διαπόντιων νήσων στη συνέχεια.

Τέλος, ευχαρίστησε προσωπικά τους πολιτικούς προϊσταμένους των συναρμόδιων υπουργείων, τον υπουργό Ναυτιλίας Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, και τον υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλη Παπαδόπουλο, καθώς και τους βουλευτές Κέρκυρας και μέλη της κυβέρνησης, Νικόλαο Δένδια και Άντζελα Γκερέκου για την αμέριστη στήριξη και αρωγή που παρείχαν έως σήμερα στον «ΟΛΚΕ ΑΕ». Ευχαρίστησε επίσης τον μέτοχο της εταιρείας «ΤΑΙΠΕΔ», ο οποίος συμφώνησε με την πρόταση του Οργανισμού συνέβαλε, όπως τόνισε, ουσιαστικά στη σημερινή εξέλιξη.

Διαβάστε ακόμη:

Τα υδροπλάνα μπαίνουν στο τουριστικό χαρτοφυλάκιο της Ελλάδας

2014: Xρονιά ανατροπών για τις μεταφορές στην Ελλάδα