Επέτειος των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου: Κάλεσμα Biden για ενότητα

AFP

«H ενότητα είναι η μεγαλύτερη μας δύναμη», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, J. Biden, σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που μεταδόθηκε στις 10/9, παραμονή της 20ης επετείου των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

«Αυτό είναι για μένα το βασικό δίδαγμα της 11ης Σεπτεμβρίου. Είναι ότι όταν είμαστε πιο ευάλωτοι (…), η ενότητα είναι η μεγαλύτερη μας δύναμη», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος, στο 6λεπτό βίντεοπου μαγνητοσκοπήθηκε στον Λευκό Οίκο.

Σήμερα, Σάββατο 11/9, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, J. Biden και η σύζυγός του θα μεταβούν σε τρεις εμβληματικές τοποθεσίες των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, ήτοι στη Νέα Υόρκη, στο Πεντάγωνο και στην Πενσυλβάνια, όπου ένα αεροσκάφος που είχε καταληφθεί από τζιχαντιστές συνετρίβη πριν από 20 χρόνια.

Πάντως, ο J. Biden, ο οποίος έχει επικριθεί έντονα για τη διαχείρισή του στην αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν, αλλά και στην αντιμετώπιση της πανδημίας της Covid-19, δεν αναμένεται να προχωρήσει σε δημόσιες δηλώσεις κατά τις προγραμματισμένες τελετές.

Όπως ο ίδιος σημείωσε στο βιντεοσκοπημένο του μήνυμά του, «ενότητα δεν σημαίνει ότι όλοι πρέπει να πιστεύουμε το ίδιο πράγμα, αλλά είναι σημαντικό να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον και να έχουμε πίστη ο ένας στον άλλον».