Έπιασε τα 100 η δανέζικη JYSK στην Ελλάδα

Έπιασε τα 100 η δανέζικη JYSK στην Ελλάδα
Η JYSK Ελλάδας μετά από 8 χρόνια λειτουργίας διαθέτει 57 καταστήματα και πάνω από 500 εργαζομένους στην Ελλάδα

Μπορεί ο ελληνικός βραχίονας της δανέζικης εταιρείας JYSK να αντιπροσωπεύει μικρό κομμάτι της συνολικής δραστηριότητας ωστόσο η ελληνική θυγατρική έχει αποδειχθεί χρυσοτόκος όρνιθα. Στην τρέχουσα χρήση ο κύκλος εργασιών της άγγιξε τα 100 εκατ. ευρώ και τα ΕΒΙΤ ξεπέρασαν τα 13,5 εκατ. ευρώ.

Η JYSK Ελλάδας μετά από 8 χρόνια λειτουργίας διαθέτει 57 καταστήματα και πάνω από 500 εργαζομένους στην Ελλάδα, έχοντας αναπτύξει ένα δίκτυο 22 καταστημάτων στην Αθήνα, 2 στη Θεσσαλονίκη και 33 σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Τα πλάνα ανάπτυξης της εταιρείας συνεχίζουν να είναι φιλόδοξα καθώς για το 2024 προβλέπεται το άνοιγμα αρκετών νέων καταστημάτων και σε πόλεις που δεν υπάρχει ήδη κατάστημα JYSK ενώ αρκετά ακόμα υπάρχοντα καταστήματα θα ανακαινιστούν στο τελευταίο concept καταστημάτων 3.0.

O Sandor Szimeiszter, Country Director JYSK Ελλάδας, Ουγγαρίας και Αυστρίας δήλωσε σχετικά με τα αποτελέσματα της JYSK Ελλάδας: «Είμαι πολύ περήφανος για τα αποτελέσματα που η ελληνική ομάδα της JYSK κατάφερε να πετύχει στο προηγούμενο οικονομικό έτος. Η αύξηση του αριθμού των πελατών που επισκέφτηκαν τα καταστήματά μας δείχνει ότι η εμπορική μας πρόταση είναι ενδιαφέρουσα σε όλο και μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού της Ελλάδας που ψάχνει τρόπους για να επιπλώσει, να διακοσμήσει, να ανακαινίσει και γενικά να κάνει πιο όμορφο το σπίτι του. Τώρα ο στόχος μας είναι να ανοίξουμε ακόμα περισσότερα καταστήματα έτσι ώστε να φέρουμε αυτή την επιτυχημένη εμπορική πρόταση πιο κοντά σε ακόμα περισσότερους πελάτες μας στην Ελλάδα.

Το οικονομικό έτος 2022/23 (διαρκεί από την 1η Σεπτεμβρίου έως τις 31 Αυγούστου), η JYSK πέτυχε EBIT 531 εκατ. ευρώ και αύξησε τον κύκλο εργασιών της κατά 6,3% σε 5,2 δις. ευρώ.

Όπως αναμενόταν, το οικονομικό έτος 2022/23, ήταν ένα έτος πρόκληση για τη JYSK, καθώς ο πληθωρισμός συνέχισε να αυξάνεται, διατηρώντας το λειτουργικό κόστος σε υψηλά επίπεδα και επηρεάζοντας την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών. Η JYSK αντιμετώπισε αυτό το φαινόμενο επενδύοντας σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές και εξαιρετικές προσφορές για τους πελάτες στις σημαντικότερες προιοντικές κατηγορίες της επιχείρησης, όπως τα έπιπλα κήπου.

Το EBIT μειώθηκε κατά 13,2% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, εν μέρει λόγω των αδύναμων νομισμάτων που επηρεάζουν μερικές από τις μεγαλύτερες χώρες της JYSK.

«Παρά τη μείωση του αποτελέσματος EBIT μας φέτος, η JYSK παρέμεινε μπροστά από την πτώση των πωλήσεων στην παγκόσμια αγορά επίπλων σπιτιού λόγω των χαμηλών τιμών και των προϊόντων υψηλής ποιότητας. Μπορούμε όλοι να είμαστε πολύ περήφανοι για τη σκληρή δουλειά και τα αποτελέσματα για αυτό το οικονομικό έτος, και θέλω να ευχαριστήσω ξανά όλους τους εργαζόμενους για τη δέσμευσή και την αφοσίωσή τους», λέει ο President & CEO της JYSK, Rami Jensen.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: