Επιχειρηματικά λάθη που κοστίζουν ακριβά

Επιχειρηματικά λάθη που κοστίζουν ακριβά

Αν περιμένεις να μάθεις από τα λάθη σου θα καταστραφείς στην πορεία. Μάθε από τα λάθη των άλλων. Εδώ είναι μερικά από τα σοβαρότερα.

Πριν από λίγες μέρες στο site online συζητήσεων Quora τέθηκε ένα ερώτημα που απευθυνόταν σε entrepreneurs: «ποιο ήταν το σοβαρότερο λάθος που κάνατε ποτέ, αυτό που σας κόστισε περισσότερο;».

Οι απαντήσεις ήρθαν από παθόντες επιχειρηματίες και συνοψίζονται σε 13 θανάσιμα αμαρτήματα που μπορούν να σε πάνε απευθείας στην… ψάθα.

Κρύβεις τα προβλήματα κάτω από το χαλί
Όταν τα πράγματα πάνε στραβά, το τελευταίο που πρέπει να κάνεις είναι να κρύβεσαι. Πρέπει να αντιμετωπίζεις τα προβλήματα πρόσωπο με πρόσωπο γιατί μόνο έτσι έχεις ελπίδα να τα λύσεις. Επιπλέον, δεν πρέπει να τα κρύβεις από συνεταίρους και επενδυτές· αυτοί είναι οι άνθρωποι που θα σε βοηθήσουν, έστω και από συμφέρον.

Προσπαθείς να τους ικανοποιήσεις όλους
Κανένα προϊόν δεν το αγοράζουν όλοι. Κάθε ένα έχει την αγορά του, το target group του, το niche market του. Μην ασχολείσαι με όσους δεν ενδιαφέρονται, στόχευσε σε εκείνους που το θέλουν.

Προσπαθείς να κάνεις τα πάντα νωρίς
Όσο εξελίσσεις το προϊόν σου προσπαθώντας να το κάνεις «τέλειο», κάποιος άλλος θα γλιστρήσει στο κενό που άφησες και θα αρχίσει να πουλάει το όχι και τόσο τέλειο προϊόν του, αλλά τι να κάνουμε που δεν υπήρχε άλλο; Παρουσίασε το όταν είναι αρκετά καλό και το εξελίσσεις στην πορεία.

Δεν ακούς τις απαντήσεις στα ίδια σου τα ερωτήματα
Έχεις τη συνήθεια να ρωτάς συνεργάτες, πελάτες, επενδυτές, πωλητές τη γνώμη τους για το προϊόν σου. Ακούς, όμως, τις απαντήσεις ή ρωτάς μόνο για την επιβεβαίωση και την αποθέωση; Από την άλλη, αυτό δεν σημαίνει πως αυτόματα θα υιοθετήσεις αυτό που σου λένε.

Αντιγράφεις κάποιο επιτυχημένο προϊόν
Βλέπεις την εφαρμογή ή το εστιατόριο ή το προϊόν του άλλου και σπεύδεις να το αντιγράψεις. Γιατί; Δεν είστε το ίδιο, έχετε διαφορετικές ικανότητες, resources, ιδέες, ευκαιρίες, συνεργάτες. Αν δεν μπορείς να βελτιώσεις εντυπωσιακά την ιδέα και να παρουσιάσεις μια καλύτερη πρόταση, καλύτερα άστο.

Νομίζεις πως το καλό προϊόν πουλάει μόνο του
Κάθε καλό προϊόν χρειάζεται έναν καλό μηχανισμό παραγωγής, προώθησης, πωλήσεων, εξέλιξης και επίλυσης προβλημάτων. Διαφορετικά θα παραμείνει απούλητο και άγνωστο μεταξύ αγνώστων.

Δεν τεστάρεις το προϊόν σου
Το έφτιαξες να δεις αν δουλεύει; Το έπιασε στα χέρια του κάποιος τρίτος; Κι αν δεν δουλεύει στα χέρια όλων εκείνων εκεί έξω; Χρειάζονται δοκιμές επί δοκιμών υπό όλες τις συνθήκες. Εκεί όπου θα παρουσιαστούν οι αδυναμίες και οι «παιδικές ασθένειες», εκεί όπου θα λυθούν όλα.

Βιάζεσαι να αναπτυχθείς
Εντάξει, όλοι στοχεύουμε ψηλά, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα προσλάβουμε προσωπικό, θα νοικιάσουμε γραφεία και θα κλείσουμε συμφωνίες προτού καν αρχίσουμε να πουλάμε. Πράγματι, είναι οδυνηρό να μην μπορείς να ανταποκριθείς στη ζήτηση. Αλλά είναι ακόμα πιο οδυνηρό η ζήτηση να μην είναι αρκετή για τον οργανισμό που πρέπει να συντηρήσεις.

Μένεις αμετακίνητος στο όραμά σου
Βασικά χαρακτηριστικά του επιχειρηματία είναι το πάθος και η επιμονή. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως και οι άλλοι μοιράζονται το ίδιο πάθος. Όταν αλλάζουν οι συνθήκες πρέπει να αλλάζεις και εσύ, ναι είσαι ευέλικτος και ευπροσάρμοστος. Για κάθε πόρτα που κλείνει κάπου ανοίγει μια άλλη και μόνο όποιος είναι έτοιμος θα περάσει μέσα.

Ξεμένεις από ρευστό
Το ρευστό είναι το αίμα της εταιρείας σου. Αν δεν μειώσεις τα έξοδα όσο χρειάζεται -χωρίς να θυσιάσεις την ποιότητα- είναι να έχεις κόψει μια φλέβα και να αφήνεις το αίμα της να τρέχει ακατάσχετα. Πλήρωσε μόνο ότι είναι απαραίτητο για την ανάπυξη, μόνο έτσι θα έχεις αρκετό ρευστό για να ανταποκριθείς τόσο στις δυσκολίες όσο και στις ευκαιρίες που θα έρθουν.

Δεν προβλέπεις τους όρους του «διαζυγίου»
Ξεκινάς με τους συνεταίρους, όλα είναι όμορφα και τα όνειρα μεγάλα. Όμως κάπου στο δρόμο αρχίζουν οι διαφωνίες και οι διαμάχες και αποφασίζετε πως δεν μπορείτε να συνεχίσετε μαζί. Πώς χωρίζετε; Με φωνές και δράματα; Ή συμφωνα με τους όρους που έχετε ήδη προβλέψει και συμφωνήσει όσο ήσασταν αγαπημένοι;

Προσλαμβάνεις χωρίς σκέψη
Στις προσλήψεις δεν υπάρχει «ένστικτο». Κάθε λάθος στο προσωπικό κοστίζει χρήματα. Κάθε υποψήφιος πρέπει να εξετάζεται όχι μόνο ως προς τις ικανότητές του, αλλά και κατά πόσο ταιριάζει στην ομάδα, τι μπορεί να προσφέρει και τι θα χάσετε αν δεν τον προτιμήσετε.

Δεν προσέχεις τα λογιστικά σου
Όχι, ο ξάδελφος που έχει τελειώσει λογιστική και ένα «σπασμένο» πρόγραμμα δεν στήνουν λογιστήριο, εκτός αν έχεις αποφασίσει πως θα μείνεις για πάντα μικροεπιχειρηματίας. Αν σκοπός είναι η ανάπτυξη, πρέπει να είσαι θέση να μετράς το κόστος κάθε διαδικασίας, τα περιθώρια ελιγμών, τις προβλέψεις για το μέλλον κ.λπ. Επιπρόσθετα, τηρώντας τα σχετικά λογιστικά πρότυπα θα είναι πιο εύκολο για υποψήφιους επενδυτές και μεγάλους συνεργάτες να δουν θετικά τις business μαζί σου, αφού όλο το σύστημα θα αποπνέει σοβαρότητα και αίσθημα ευθύνης.