«Επιχείρηση της Χρονιάς» ανακηρύχθηκε η «Παπαστράτος»

«Επιχείρηση της Χρονιάς» ανακηρύχθηκε η «Παπαστράτος»

«Οι 1420 εργαζόμενοι μας είναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές» τόνισε ο πρόεδρος της εταιρείας, Χρήστος Χαρπαντίδης.

H εταιρία Παπαστράτος ΑΒΕΣ ανακηρύχθηκε «Επιχείρηση της Χρονιάς» στη διάρκεια της απονομής των βραβείων «Πρωταγωνιστές της ελληνικής οικονομίας» που διοργανώνει η Direction Business Network, υπό την αιγίδα του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και του ΣΕΒ. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τη στήριξη και της Τράπεζας Πειραιώς.

Στόχος του θεσμού είναι η επιβράβευση των επιχειρήσεων που πρωταγωνιστούν ανοίγοντας δρόμους και στηρίζοντας έμπρακτα την ελληνική οικονομία. Η διοργάνωση αποτελεί συνέχεια της ετήσιας επιχειρηματικής έκδοσης «Οι Ισχυροί της Ελληνικής Οικονομίας» και τα βραβεία που απονέμονται προκύπτουν από τα επίσημα στοιχεία δημοσιευμένων ισολογισμών και τη γενική εικόνα και εκτίμηση της αγοράς για την πορεία των επιχειρήσεων στη χώρα μας.

Η ανάδειξη της «Επιχείρησης της Χρονιάς», όπως επισημάνθηκε από τους διοργανωτές, προκύπτει από τον κατάλογο των 20 επικρατέστερων μεταξύ των σημαντικότερων επιχειρήσεων, βάσει των οικονομικών τους στοιχείων, ο οποίος καταρτίζεται από την ειδική επιτροπή βραβεύσεων της διοργάνωσης. Στην επιτροπή μετέχουν εκπρόσωποι φορέων και δημοσιογράφοι. Στη συνέχεια, η «Επιχείρηση της Χρονιάς» αναδεικνύεται από το αποτέλεσμα ψηφοφορίας στην οποία συμμετέχουν περισσότερα από 7.500 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο, ο Χρήστος Χαρπαντίδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος ΑΒΕΣ, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους 1.420 εργαζομένους της εταιρίας, που όπως είπε, είναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές της επιτυχημένης πορείας της εταιρίας και στους οποίους οφείλεται αυτή η διάκριση της «Επιχείρησης της Χρονιάς».

Στην κατηγορία «Ιστορική Επιχείρηση», που απονέμεται σε εταιρία η οποία σύμφωνα με το έτος ίδρυσης της, δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά για περισσότερα από 80 έτη, βραβεύσεις έλαβαν ο ΟΣΕ και η Τσιμέντα Τιτάν ΑΕ.

Το Αριστείο Διεθνούς Έλληνα Επιχειρηματία, που απονέμεται σε Έλληνα επιχειρηματία που διαπρέπει εκτός συνόρων, «αναδεικνύοντας τις αρετές και το επιχειρηματικό πνεύμα της φυλής στο παγκόσμιο στερέωμα», έλαβε ο Πάνος Γερμανός, ο ιδρυτής του Ομίλου Olympia.

Στην εκδήλωση απονεμήθηκαν δεκάδες βραβεία για τις κατηγορίες «Greek Business Champions», «πρωταγωνιστές κλάδων» καθώς και ειδικές διακρίσεις σε εταιρείες που εν μέσω κρίσης κατορθώνουν να επανακάμψουν και να αναπτυχθούν, εταιρίες που προχωρούν σε σημαντικές επενδύσεις στηρίζοντας την ελληνική οικονομία και εταιρίες με εξωστρεφή προσανατολισμό που συνεισφέρουν στην εξισορρόπηση του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας.