Επιχειρήσεις στην Αυστραλία προσλαμβάνουν άνεργους Έλληνες πτυχιούχους

Επιχειρήσεις στην Αυστραλία προσλαμβάνουν άνεργους Έλληνες πτυχιούχους
The Sydney Opera House is reflected in a harbourside hotel window in The Rocks district of Sydney, May 7, 2014. Since it's completion in 1973, the iconic Australian landmark has attracted millions of visitors and in 2007 became a UNESCO World Heritage site. REUTERS/Jason Reed (AUSTRALIA - Tags: SOCIETY TRAVEL CITYSCAPE TPX IMAGES OF THE DAY) - RTR3O2KS Photo:

Αμειβόμενη πρακτική άσκηση για 40 αποφοίτους μέσω τους προγράμματος The Hellenic Initiative – THI.

Επιχειρήσεις στην Αυστραλία θα προσφέρουν τη δυνατότητα για πρακτική άσκηση σε άνεργους Έλληνες αποφοίτους πανεπιστημίων, μέσω προγράμματος που ανακοινώθηκε πρόσφατα από το νεοσυσταθέν παράρτημα της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative – TΗΙ) στην Αυστραλία.

Ειδικότερα, Περισσότερες από 20 εταιρείες στην Αυστραλία προσέφεραν 40 θέσεις εξάμηνης αμειβόμενης πρακτικής άσκησης για Έλληνες απόφοιτους πανεπιστημίων, συνολικής επενδυτικής αξίας 1,8 εκατομμυρίων δολαρίων μέσα σε δύο χρόνια.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν εταιρείες όπως οι ANZ, National Australia Bank, Bank of Sydney and Hickory, προσφέροντας θέσεις ανά την επικράτεια της Αυστραλίας, σε μία πλειάδα κλάδων, από τον φαρμακευτικό έως τον τεχνολογικό.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι καθώς εταιρείες από την Αυστραλία προσφέρουν αυτή δυνατότητα σε άξιους Έλληνες αποφοίτους, οι οποίοι έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα», δήλωσε ο Πρόεδρος του Παραρτήματος της Ελληνικής Πρωτοβουλίας στην Αυστραλία, Nick Mitaros.

«Με την ανεργία στους νέους Έλληνες αποφοίτους πανεπιστημιακής και μεταπτυχιακής εκπαίδευσης να ξεπερνάει το 50%, είναι μία κρίσιμη στιγμή για να επενδύσουμε στο ανθρώπινο κεφάλαιο της Ελλάδας. Μέσα από την εργασία τους σε επιχειρήσεις της Αυστραλίας, οι ασκούμενοι αυτοί θα αναπτύξουν νέες δεξιότητες, νοοτροπία και δυνατότητες, επιστρέφοντας στην Ελλάδα εξοπλισμένοι με αυτή τη νέα εμπειρία», προσέθεσε.

Το Πρόγραμμα Πρακτικής ‘Ασκησης, το οποίο θα αρχίσει να υλοποιείται το φθινόπωρο του 2015, αποτελεί τη ναυαρχίδα των προγραμμάτων της Ελληνικής Πρωτοβουλίας Αυστραλίας.