ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ: Mια κατασκευαστική εταιρεία με μεγάλο αίσθημα ευθύνης για τον άνθρωπο και το περιβάλλον

ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ: Mια κατασκευαστική εταιρεία με μεγάλο αίσθημα ευθύνης για τον άνθρωπο και το περιβάλλον
Με το βλέμμα στραμμένο στον άνθρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον, η κατασκευαστική εταιρεία ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ φροντίζει εδώ και 14 χρόνια να δημιουργεί σύγχρονους χώρους, υψηλών προδιαγραφών.

Στοχεύοντας σταθερά στην κατασκευή και χρήση κτιρίων με υψηλή ενεργειακή αποδοτικότητα και χαμηλούς ρύπους, η ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ ενδυναμώνει το «πράσινο» αποτύπωμά τους στο αστικό τοπίο, για ένα βιώσιμο μέλλον.

Διαθέτοντας τον μηχανισμό, την εμπειρία και την ποιότητα, κάθε της έργο γίνεται με σεβασμό στο περιβάλλον αναζητώντας βιώσιμες λύσεις τόσο στην κατασκευή και τα υλικά του, όσο και στη μελλοντική διαχείριση του ακινήτου. Απώτερος στόχος είναι η δημιουργία ποιοτικών χώρων, με μεγαλύτερη διάρκεια και αντοχή, που θα απαιτούν σπανιότερα συντήρηση ή επιπλέον ανακαίνιση, επιβαρύνοντας λιγότερο το περιβάλλον.

Είναι η εταιρεία που πρώτη έκανε στο πολυώροφο οικιστικό κτίριο Vital Blue, χρήση σκυροδέματος, κατηγορίας αντοχής C50/60, προσφέροντας σημαντικά επιπρόσθετα οφέλη στην αντοχή και στη σεισμική απόκριση της κατασκευής. Ειδικότερα δε, το σκυρόδεμα high performance προσφέρει σημαντική βελτίωση της ανθεκτικότητας της κατασκευής στο χρόνο, όσον αφορά την ενανθράκωση και διείσδυση χλωριόντων, σύμφωνα με μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί σε διακεκριμένα Πανεπιστήμια της χώρας μας, τηρώντας πάντα στο ακέραιο τις απαιτήσεις του ελληνικού κανονισμού τεχνολογίας σκυροδέματος του 2016. Τέλος, με αυτή τη χρήση απαιτείται 10% λιγότερη ποσότητα μπετόν στο έργο, πετυχαίνοντας κατά συνέπεια και μικρότερη επιβάρυνση στο περιβάλλον.

Υψηλής ποιότητας βιώσιμες κατασκευές με πιστοποίηση TÜV HELLAS

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί και πάλι το κτίριο Vital Blue το οποίο εφαρμόζει τη νέα γενιά πρωτοποριακών συστημάτων κατασκευής, εξαιρετικά υψηλών προδιαγραφών, ώστε να διαθέτει για το σύνολο της κατασκευής του, πιστοποίηση από την TÜV HELLAS, τον διεθνή οργανισμό που διασφαλίζει την υλοποίηση ασφαλέστερων και πιο βιώσιμων κτιρίων.

Κατασκευή κτιρίων και κατοικιών ενεργειακής κλάσης Α+

Κάθε νέα κατασκευή της ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ είναι ενεργειακής κλάσης Α+, εστιάζοντας στις σύγχρονες μηχανολογικές λύσεις, τη μείωση των καταναλώσεων μέσω προηγμένων ψηφιακών εφαρμογών και τη σύνδεση των διαμερισμάτων με τμήματα φωτοβολταϊκού πάρκου για πράσινη ενέργεια ακόμα και στο κέντρο της πόλης.

Για πρώτη φορά κατοικίες με 20 χρόνια Δωρεάν πράσινο ρεύμα

Στο κτίριο κατοικιών URBAND εφαρμόστηκε για πρώτη φορά μια νέα συνθήκη ενεργειακής ανεξαρτησίας, με μεγάλα οφέλη για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Κάθε κατοικία της URBAND «παράγει» την ενέργεια που καταναλώνει από ανανεώσιμες πηγές, ενώ παράλληλα η ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ φροντίζει να παρέχει δωρεάν τις χρεώσεις προμήθειας του ηλεκτρικού ρεύματος του ακινήτου για 20 ολόκληρα χρόνια.

Η ενέργεια αυτή αποτελεί μια πρωτοβουλία της εταιρείας προκειμένου να ενισχυθεί η καλλιέργεια της κουλτούρας της προστασίας του περιβάλλοντος σε κάθε έκφανση της καθημερινότητας, ξεκινώντας από τον προσωπικό χώρο του καθενός.

CSR & συνέργειες με εταιρείες αντίστοιχης φιλοσοφίας για βιωσιμότητα

Με μεγάλο το αίσθημα ευθύνης, η ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ προσφέρει κάθε χρόνο σημαντικό μέρος των εσόδων της σε ενέργειες που στηρίζουν την κοινωνία και το περιβάλλον. Παράλληλα, φροντίζει να ενδυναμώνει το πράσινο αποτύπωμά της, δημιουργώντας συνέργειες με εταιρείες της αγοράς που μοιράζονται την ίδια φιλοσοφία, όπως είναι η COCO-MAT, η BoConcept, η Gruppo Cucine, ο ΗΡΩΝ κ.λπ.

Χτίζουμε μαζί το μέλλον μας!

Η ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ, επισημαίνοντας και υπηρετώντας τη νέα φιλοσοφία κατασκευών, συνεχίζει να έχει ως πρωταρχικό στόχο τη βιωσιμότητα στην καθημερινότητά μας και την ποιότητα ζωής μας μέσα στο δομημένο περιβάλλον.
Στο πλαίσιο αυτό, προτεραιότητά της αυτή την εποχή είναι η μελέτη καθ’ όλα ενεργειακά αυτόνομων κατοικιών, με μηδενικές καταναλώσεις και ρύπους και με ανακύκλωση όλων των αποβλήτων εντός του ακινήτου. Οι νέες κατοικίες θα συνδυάζουν τη φύση με την αστική διαβίωση και θα αξιοποιούν τη γη με στόχο έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, χτίζοντας ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας.

*Η συνέντευξη δημοσιεύεται στο νέο τεύχος του Fortune που κυκλοφορεί στις 2 Νοεμβρίου.

**Φωτογραφίες: Προσωπικό αρχείο