Επικοινωνία Μέρκελ – Μητσοτάκη για τις εξελίξεις με την Τουρκία

Επικοινωνία Μέρκελ – Μητσοτάκη για τις εξελίξεις με την Τουρκία
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλεί με την Καγκελάριο της Γερμανία Άγγελα Μέρκελ στην κατ' ιδίαν συνάντησή τους, στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019, στις Βρυξέλλες. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Συνεχίζονται οι επαφές του πρωθυπουργού για την κατάσταση στην Ανατολή Μεσόγειο.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας συζητήθηκε το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, καθώς επίσης και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, ενόψει της προσεχούς έκτακτης συνόδου του ευρωπαϊκού συμβουλίου.

Η Γερμανία θα υποδεχθεί 1.553 πρόσφυγες από τα ελληνικά νησιά

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών σχετικά με το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα και την πρόθεση της Γερμανίας να συνδράμει την Ελλάδα, η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόθεσή της να υποδεχθεί 1.553 πρόσφυγες από όλα τα ελληνικά νησιά. Οι πρόσφυγες είναι μέλη οικογενειών που έχουν αιτηθεί και λάβει άσυλο.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές πρόκειται για μια θετική κίνηση η οποία σε καμία περίπτωση δεν επιβραβεύει όσους επιχειρούν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα, αλλά αντιθέτως επαναφέρει στην ευρωπαϊκή συζήτηση το ζήτημα της μετεγκατάστασης προσφύγων και της ανακούφισης των χωρών πρώτης υποδοχής ενόψει και των προτάσεων της ευρωπαϊκής επιτροπής για το κοινό σύμφωνο για τη μετανάστευση και το άσυλο που θα παρουσιαστούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Συνάντηση με τον Κλάους Ρέγκλινγκ στο Μέγαρο Μαξίμου

Οι αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας αλλά και η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων βρέθηκαν στην ατζέντα της συνάντησης που είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ.

Ειδικότερα στη συνάντησή τους νωρίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός και ο επικεφαλής του ESM εξέτασαν τις αναπτυξιακές προοπτικές με έμφαση στην αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, καθώς και τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων με σκοπό τη μείωση της ανεργίας και την τόνωση των επενδύσεων.