Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας σε Ολάντ και Μέρκελ για το Κυπριακό

Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας σε Ολάντ και Μέρκελ για το Κυπριακό
(Ξένη Δημοσίευση) Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (Δ), η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγγελα Μέρκελ (Κ) και ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ (Α) συνομιλούν κατά τη διάρκεια τριμερής συνάντηση πριν από την έναρξη της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016, στις Βρυξέλλες. Στη συνάντηση αναμένεται να συζητηθούν όλα τα ζητήματα της Συνόδου Κορυφής, το προσφυγικό και τα θέματα που σχετίζονται με την ελληνική οικονομία. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/Andrea Bonetti

Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις σε ανώτατο επίπεδο για την κρίσιμη διαπραγμάτευση της Γενεύης.

Να αναδειχθεί μέσω ΕΕ μια σαφής ευρωπαϊκή θέση ως προς την κατάργηση των εγγυήσεων και την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων, ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά τις τηλεφωνικές επαφές που είχε την Τρίτη με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ.

Επιπλέον, ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε να σταλεί μήνυμα στην ‘Αγκυρα ότι μια βιώσιμη λύση στο Κυπριακό θα συνεισφέρει θετικά στις ευρωτουρκικές σχέσεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας συμφώνησε και με τους δύο ηγέτες να παραμείνουν σε σταθερή επικοινωνία κατά την επόμενη περίοδο διεξαγωγής της πολυμερούς Διάσκεψης της Γενεύης.

Διαβάστε ακόμη: 

Συνάντηση Τσίπρα- Παυλόπουλου: Δεν νοούνται εκπτώσεις στην κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας