Επιμένει ο Ερντογάν για Χαμάς: «Δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση»

Επιμένει ο Ερντογάν για Χαμάς: «Δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση»
ANKARA, TURKIYE - NOVEMBER 11: Turkish President Recep Tayyip Erdogan waves before his flight to Saudi Arabia to attend the Arab League and Organization of Islamic Cooperation summits at the Esenboga Airport in Ankara, Turkiye on November 11, 2023. Mustafa Kamaci / Anadolu (Photo by Mustafa Kamaci / ANADOLU / Anadolu via AFP) Photo: AFP
«Είναι μια ομάδα ανθρώπων που μάχονται για την πατρίδα τους», υπογράμμισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας την Κυριακή σε δημοσιογράφους, κατά το ταξίδι της επιστροφής του από το Ριάντ και την έκτακτη κοινή σύνοδο Αραβικού Συνδέσμου-Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, τόνισε ότι η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση. «Όχι, δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση. Είναι μια ομάδα ανθρώπων που μάχονται για την πατρίδα τους».

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε τόνισε ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να αναλάβει δράση απέναντι στη «σφαγή» που πραγματοποιείται στη Γάζα από τις ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις, ενώ κατηγόρησε για αδράνεια το ΣA του ΟΗΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«To Ισραήλ έχει χάσει την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας μετά τις πρόσφατες επιθέσεις στη Γάζα. Παρόλο που οι κυβερνήσεις διαφόρων χωρών κάνουν αγώνα δρόμου για να εκφράσουν υποστήριξη στην ισραηλινή κυβέρνηση, σύμφωνα με τις ιμπεριαλιστικές τους επιδιώξεις, στα μάτια της κοινωνίας το Ισραήλ είναι πλέον μια χώρα που σκοτώνει μωρά», σημείωσε ο Ερντογάν και πρόσθεσε: «Αυτός ο πόλεμος θα γίνει μια αναμέτρηση ανάμεσα στο καλό και το κακό, τα ψέματα και την αλήθεια, τον καταπιεστή και τον καταπιεσμένο».

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: