Άδωνις Γεωργιάδης στο CEO Initiative 2023: Το reskilling θα κρίνει το μέλλον της ελληνικής οικονομίας

Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Εργασίας
«Τα ερχόμενα τέσσερα χρόνια θα εκπαιδεύσουμε το εργατικό μας δυναμικό για τα επόμενα 15», τόνισε ο υπουργός Εργασίας.

Για την ελληνική αγορά εργασίας και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει μίλησε στο CEO Initiative 2023, το μεγαλύτερο εταιρικό forum της χρονιάς από το Fortune Greece και την Tsomokos, (Πέμπτη 9/11 στη Μεγάλη Βρεταννία) ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης.

Στη συζήτηση με moderator την Executive Chair του Fortune Greece Αναστασία Παρετζόγλου και στην οποία συμμετείχαν και οι Θεόφιλος Βασιλειάδης, (CEO, kariera.gr & Socital), Νίκος Καλογιάννης, (CEO, EFA VENTURES) και Ρεβέκκα Πιτσίκα, (CEO PfB Group, Managing Partner N2Growth), ο υπουργός υπογράμμισε ότι στην Ελλάδα συναντάται το εξής οξύμωρο: Από τη μία για τα δεδομένα της χώρας η ανεργία είναι σε πολύ χαμηλό επίπεδο, σχεδόν προ κρίσης (10%), ωστόσο όλοι οι κλάδοι ψάχνουν και δεν βρίσκουν εργαζομένους. «Είναι η “μαύρη” εργασία, αλλά όπως φαίνεται υπάρχουν και αυτοί, των οποίων οι προσφερόμενες δεξιότητες δεν “κουμπώνουν” με τη ζήτηση», τόνισε και πρόσθεσε: «Έχουμε να διαχειριστούμε μεγάλους ευρωπαϊκούς πόρους για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Τα επόμενα 4 χρόνια θα εκπαιδεύσουμε το εργατικό μας δυναμικό για τα επόμενα 15 χρόνια».

Στη συνέχεια ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στην ψηφιακή κάρτα εργασίας είπε ότι «είναι στην ανθρώπινη φύση ο φόβος για την αλλαγή», ωστόσο θα το δουν όλοι πως «όταν εφαρμοστεί θα αποτελεί επανάσταση στην αγορά εργασίας». Χαρακτηριστικά ο υπουργός είπε ότι ο εργαζόμενος δεν θα χάνει ούτε cent από τις υπερωρίες του.

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι το Υπουργείο ετοιμάζει roadshows στο εξωτερικό προκειμένου να προβάλει τις δυνατότητες της χώρας και να προσελκύσει ή να επαναπατρίσει εργαζομένους, ενώ κατά τον ίδιο η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει το Υπ. Εργασίας είναι χωρίς αμφιβολία το reskilling και η επιτυχία του εγχειρήματος, η οποία δεν θα κρίνει απλά το μέλλον της αγοράς εργασίας, αλλά της ελληνικής οικονομίας τα επόμενα 15 χρόνια.

Από αριστερά προς δεξιά: Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Εργασίας, Θεόφιλος Βασιλειάδης, CEO, kariera.gr & Socital, Νίκος Καλογιάννης, CEO, EFA VENTURES, Ρεβέκκα Πιτσίκα, CEO PfB Group, Managing Partner N2Growth, Αναστασία Παρετζόγλου, Executive Chair, Fortune Greece

Ο Νίκος Καλογιάννης μίλησε για τους τρόπους, με τους οποίους η εταιρεία του βρίσκει εργαζομένους. Σύμφωνα με τον ίδιο αυτό γίνεται εφαρμόζοντας διαδικασίες, χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες, διοργανώνοντας bootcamps και έχοντας συνεργασίες με πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Από την πλευρά του ο Θεόφιλος Βασιλειάδης, αφού σημείωσε ότι τα προβλήματα, στα οποία αναφερόμαστε είναι προβλήματα του «τώρα», του «σήμερα», μίλησε για την τεχνολογία. «Τεχνολογία κάποτε ήταν το σφυρί… Είτε τεχνητή νοημοσύνη, είτε ηλεκτρικά οχήματα, την καλή τεχνολογία, δεν καταλαβαίνει κανείς ότι είναι τεχνολογία», είπε χαρακτηριστικά.

Η Ρεβέκκα Πιτσίκα στάθηκε στην υβριδική εργασία, λέγοντας ότι δεν ήρθε απλά για να μείνει, αλλά για να εξελιχθεί. Ωστόσο δεν είναι αρνητική στην προοπτική της ψηφιακής κάρτας εργασίας, η οποία, κατά την ίδια θα ισορροπήσει στρεβλώσεις της αγοράς.

Δείτε την ατζέντα του CEO Initiative 2023

*To forum μεταδίδεται διαδικτυακά – Watch Online Νow

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: