Επιμένει για Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών ο Μεϊμαράκης

Επιμένει για Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών ο Μεϊμαράκης
Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ Ε. ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Απάντηση του προέδρου της ΝΔ στις επίσημες διαρροές.

Να συγκληθεί το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών μετά το πέρας των διερευνητικών εντολών ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μετά την συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΛΑΕ Παναγιώτη Λαφαζάνη, απαντώντας σε «επίσημες διαρροές».

Είπε ότι είναι απαραίτητη η σύγκλιση του όχι μόνο για να συζητήσει το ενδεχόμενο να προκύψει κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή, αλλά και για να αποφασίσει για την υπηρεσιακή κυβέρνηση και εφόσον δεν υπάρξει συμφωνία να ανατεθεί η εντολή στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου.

«Είναι γνωστό ότι έχουμε πολύ μεγάλες διαφορές και μας χωρίζει άβυσσος. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να συζητάμε, να διαλεγόμαστε, να αναζητούμε σημεία σύγκλισης» τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης ασκώντας έντονη κριτική στον Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηριζοντας αδιανόητο το γεγονός να μην θέλει να συμμετάσχει.

«Ειναι αδιανόητο ένας αρχηγός κόμματος που είναι και πρωθυπουργός να μη θέλει να έρθει στη σύσκεψη με τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων. Όχι μόνο για να δούμε αν υπάρχει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή αλλά και για να συζητήσουμε για τη διαμόρφωση του σκηνικού μετά τις εκλογές» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ. Όπως είπε, «το Σύνταγμα απαιτεί να γίνει η σύσκεψη των αρχηγών» και πρόσθεσε πως «αν κάποιοι δε θέλουν να έρθουν, η θέση να μείνει κενή».