Επιμένει στις απεργιακές κινητοποιήσεις η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Επιμένει στις απεργιακές κινητοποιήσεις η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Εκτός λειτουργίας 14 μονάδες της ΔΕΗ παρά τη δικαστική απόφαση που έκρινε παράνομη την απεργία - Πιθανές νέες διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Νέα μείωση της διαθέσιμης ισχύος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας επέβαλε η ΓΕΝΟΠ το πρωί παρά, όπως επισημαίνει η ΔΕΗ, την απόφαση του Δικαστηρίου που έκρινε την απεργία παράνομη και καταχρηστική και διέταξε και την άμεση διακοπή των κινητοποιήσεων.

Η ΓΕΝΟΠ μετά την έκδοση της δικαστικής απόφασης αποφάσισε τη συνέχιση της απεργίας από σήμερα και έθεσε εκτός λειτουργίας τη μονάδα 3 του ΑΗΣ Καρδιάς. Οι μονάδες που βρίσκονται τώρα εκτός λειτουργίας είναι συνολικά 14, ισχύος περίπου 3.700 MW, ενώ η Υδροηλεκτρική ισχύς που έχει τεθεί εκτός λειτουργίας παραμένει στα 900MW περίπου.

Η ΔΕΗ δεν αποκλείει να χρειαστούν περικοπές ηλεκτροδότησης αν και το Σαββατοκύριακο η ζήτηση είναι μειωμένη.

Συνδικαλιστές ανέφεραν ότι εφόσον προχωρήσει η πολιτική κινητοποίηση των εργαζομένων και επίταξη των υπηρεσιών τους, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, θα αναζητηθούν άλλης μορφής κινητοποιήσεις κατά της δημιουργίας της «μικρής ΔΕΗ».

«Συνεχίζουμε τον αγώνα μας καταδικάζοντας κάθε ανέντιμη και αντιδημοκρατική τακτική», αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση το Σωματείο Σπάρτακος της ΔΕΗ, που εκπροσωπεί κυρίως τους εργαζόμενους στο ενεργειακό κέντρο της Δυτικής Μακεδονίας.

Όπως δήλωσε πάντως στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Σωματείου Γ. Αδαμίδης, η συνέχιση του αγώνα δεν σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι δεν θα πάνε στις δουλειές τους, όταν υλοποιηθεί η επίταξη των υπηρεσιών τους που ανακοίνωσε νωρίτερα η κυβέρνηση.

Ο «Σπάρτακος» χαρακτηρίζει αντιδημοκρατική και αντιδεοντολογική την τακτική της επιστράτευσης και τονίζει ότι «Ο αγώνας μας δεν καταστέλλεται από καμία απόφαση δικαστηρίου, από καμία απολυταρχική/αντιδημοκρατική συμπεριφορά γιατί ο αγώνας αυτός δεν είναι μόνο αγώνας των εργαζόμενων αλλά είναι αγώνας ολόκληρης της κοινωνίας».

Κάνει λόγο επίσης για υπευθυνότητα στο χειρισμό της απεργίας -εννοώντας προφανώς ότι ως τώρα οι επιπτώσεις στην ηλεκτροδότηση ήταν σχετικά περιορισμένες- η οποία όπως επισημαίνει «ενόχλησε τους κυβερνώντες που την ώρα που τολμούν να μιλούν για Δημοκρατία, αρνούνται τον διάλογο και την κουβέντα και εφαρμόζουν το «αποφασίζουμε και διατάζουμε» προχωρώντας σε επίταξη επικαλούμενοι(δήθεν) το καλό του κοινωνικού συνόλου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

Παράνομη η απεργία των εργαζομένων της ΔΕΗ

Η ανάλυση του ΣΥΡΙΖΑ για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

Αντιπαράθεση στη Βουλή για τη «μικρή ΔΕΗ» 

Eγκρίθηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ»

Το καυτό καλοκαίρι στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας