Επίσημη αρχή για το StartingUP

Σε εφαρμογή η πιλοτική προσπάθεια αξιολόγησης επιχειρηματικών ιδεών και προτάσεων.

Την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, έγινε η Εναρκτήρια Εκδήλωση του StartingUP, με την ενεργή συμμετοχή τεσσάρων Ευρωβουλευτών από τέσσερα διαφορετικά ευρωπαϊκά κόμματα:

Του κύριου Κουμουτσάκου από το Λαϊκό Κόμμα, της κυρίας Ποδηματά από τους Σοσιαλιστές, του κύριου Χρυσόγελου από τους Πράσινους και του κύριου Σκυλακάκη από τους Φιλελεύθερους.

Το κύριο concept του StartingUP, μια φιλόδοξη δράση του Κέντρου Προώθησης Νεανικής Επιχειρηματικότητας και Τεχνολογίας (ΚέΠΝΕΤ)  είναι η πιλοτική εφαρμογή ενός καινοτόμου μηχανισμού αξιολόγησης επιχειρηματικών ιδεών και προτάσεων με δημοκρατικό χαρακτήρα, βασισμένο στο iDea Framework, το οποίο προτείνει η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών (ΟΕΣΥΝΕ).

Διαβάστε ακόμη: Starting Up V2: Η Ευρώπη στηρίζει τη νεανική επιχειρηματικότητα

Επίσης, το StartingUP περιλαμβάνει μια σειρά από Ημερίδες και Διημερίδες Φοιτητικής Επιχειρηματικότητας σε ΑΕΙ και ΑΤΕΙ σε όλην την Ελλάδα, με στόχο την προώθηση ενός νέου μοντέλου επιχειρηματικότητας.

Αναγνωρίζοντας την σημαντικότητα των στόχων της δράσης, συμμετέχουν ως συνδιοργανωτές η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.