Starting Up V2: Η Ευρώπη στηρίζει τη νεανική επιχειρηματικότητα

Starting Up V2: Η Ευρώπη στηρίζει τη νεανική επιχειρηματικότητα

Με ένα πρωτοποριακό Ευρωπάνελ ξεκινούν στις 10 Ιανουαρίου οι εκδηλώσεις της επιχειρηματικής πολυδράσης.

Έφτασε η ώρα για το Starting Up V2, την πολυδράση που  διοργανώνεται από το ΚέΠΝΕΤ (Κέντρο Προώθησης Νεανικής Επιχειρηματικότητας & Τεχνολογίας), σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών Ελλάδος (Ο.ΕΣΥΝΕ) και το Δήμο Αθηναίων (ΟΠΑΝ & Europe Direct), και ως συνέχεια του StartingUP v1, στοχεύει αυτή τη φορά να δοκιμάσει ένα νέο μοντέλο επιχειρηματικότητας.

Μετά την επιτυχημένη έκδοση του πρώτου Fund Raising Simulation της Ελλάδας, το StartingUp προχωρά στη δεύτερή του μορφή με γνώμονα την παροχή γνώσης και την υποστήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας και διοργανώνει επιπλέον μια σειρά από Ημερίδες & Διημερίδες Φοιτητικής Επιχειρηματικότητας, σε συνεργασία με ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα. Το concept του έχει άλλωστε ήδη παρουσιαστεί στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες και έχει αναγνωριστεί ως μία από τις καλύτερες ιδέες κατά της κρίσης.

Η πολυδράση ξεκινάει επίσημα στις 10 Ιανουαρίου με τη διοργάνωση ενός ξεχωριστού και πρωτοποριακού ευρωπάνελ, το οποίο θα διεξαχθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων Αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» (Ακαδημίας 50, 10552, Αθήνα ώρα προσέλευσης 4μμ).

Επιχειρηματική επανεκκίνηση μέρος Β’!

Το Ευρωπάνελ με τίτλο «StartingUP: Εκδημοκρατισμός της Επιχειρηματικότητας – Η Ευρώπη ενισχύει την απασχόληση των νέων» θα αποτελείται από Έλληνες Ευρωβουλευτές, εκπροσώπους από όλα τα Ευρωπαϊκά Κόμματα, οι οποίοι θα απαντούν σε ερωτήσεις του κοινού, όσον αφορά την Επιχειρηματικότητα, την Ανάπτυξη, την Καινοτομία και την Απασχόληση (των νέων ειδικά) και το ποιος ο ρόλος της Ευρώπης σε αυτά. Οι Ευρωβουλευτές θα έχουν αποκλειστικά την ευρωπαϊκή και όχι την ελληνική κομματική ταυτότητα τους.

Επιπλέον, θα παρουσιαστεί το συνολικό concept του StartingUp με βαρύτητα στο  καινοτόμο μοντέλο αξιολόγησης νέων επιχειρηματικών ιδεών (βασισμένο στο IDEA framework, το οποίο προωθείται από την Ο.ΕΣΥΝΕ).

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Ευρωπάνελ του Starting Up V2:

16.00-16.30 – Προσέλευση και Εγγραφές

16.30-17.00 – Χαιρετισμοί – Α΄Γύρος του Ευρωπάνελ: Ευρώπη και Νεανική Επιχειρηματικότητα – Παρουσίαση συμμετεχόντων Ευρωβουλευτών:

1) Κα Άννυ Ποδηματά (“Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών ”)
2) Κα Νίκη Τζαβέλα (“Ευρώπη της Ελευθερίας και Δημοκρατίας”)
3) Κος Νίκος Χρυσόγελος (“Πράσινοι / Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία ”)
4) Κος Θεόδωρος Σκυλακάκης (“Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη”)
5) Κος Γεώργιος Κουμουτσάκος (“Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα” )

Συντονίζει η δημοσιογράφος κα. Πηνελόπη Γαβρά.

17.00 – 18.00 – Οι κύριοι Ευρωβουλευτές απαντούν σε ερωτήσεις του κοινού σχετικά με το τι κάνει η Ευρώπη για την ενίσχυση της απασχόλησης (ειδικά των νέων), της Επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και της ανάπτυξης.

18.00 – 18.30 – Παρουσίαση της Πολυδράσης StartingUp – Το StartingUP συνδυάζει τον εκδημοκρατισμό της επιχειρηματικότητας με την ανοιχτή οικονομία, και περιλαμβάνει μια καινοτόμα πλατφόρμα αξιολόγησης ιδεών, όπου ψηφίζονται οι επιχειρηματικές προτάσεις από τους ενδιαφερόμενους, καθώς επίσης και έναν αριθμό διήμερων και μονοήμερων εκδηλώσεων φοιτητικής επιχειρηματικότητας, όπου μεταξύ άλλων, οι φοιτητές μαθαίνουν να παίρνουν μέρος στη λήψη αποφάσεων.

18.30 – 19.00 – Β΄ Γύρος του Ευρωπάνελ & Κλείσιμο: StartingUP concept και νεανική επιχειρηματικότητα – Οι κύριοι Ευρωβουλευτές τοποθετούνται σχετικά με το concept του StartingUp και τις λύσεις που δίνει όσον αφορά τα θέματα που αναφέρονται στον πρώτο γύρο.

19.30-20.00 – Networking after-event με μπουφέ

Περισσότερες πληροφορίες για το StartingUp μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.StartingUp.gr, ενώ μπορείτε να επισκεφτείτε και τη σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook.