Στο Κατάρ ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Ποιες οι επιδιώξεις της Ελλάδας

Στο Κατάρ ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Ποιες οι επιδιώξεις της Ελλάδας
(Ξένη Δημοσίευση) Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε σε συζήτηση με τον Πρόεδρο του ΣΕΒ Δημήτρη Παπαλεξόπουλο, με συντονιστή τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα, στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μελών του ΣΕΒ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών), στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επίσημη επίσκεψη στο Κατάρ πραγματοποιεί σήμερα Δευτέρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στις 11:00 θα γίνει η τελετή υποδοχής του πρωθυπουργού στο μέγαρο Amiri Diwan.

Στις 11:15 θα πραγματοποιηθούν συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών. Θα ακολουθήσει κατ’ ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού με τον εμίρη του Κατάρ, Σεΐχη Tamim bin Hamad Al Thani.

Στις 12:30 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρακαθήσει σε επίσημο γεύμα που παρατίθεται προς τιμήν του, στο Εθνικό Μουσείο Κατάρ.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού μπορεί να ανοίξει διόδους συνεργασίας, προκειμένου η Ελλάδα να αποτελέσει γέφυρα ενέργειας από το Κατάρ σε ολόκληρη την Ευρώπη, αλλά και πύλη εισόδου, μέσω σταθμού της Ρεβυθούσας, καθώς και του νέου σταθμού της Αλεξανδρούπολης.

Επίσης, ο πρωθυπουργός και ο εμίρης του Κατάρ θα εστιάσουν και στις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις. 

Στο Μαξίμου υπενθυμίζουν ότι το Κατάρ είναι από τους μεγαλύτερους προμηθευτές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στον κόσμο, κάτι που θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον εμίρη του Κατάρ, σεΐχη Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θανί.