Επίσκεψη «έκπληξη» του Μπαράκ Ομπάμα στο Αφγανιστάν

Επίσκεψη «έκπληξη» του Μπαράκ Ομπάμα στο Αφγανιστάν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ταξίδεψε μαζί με γνωστό τραγουδιστή της κάουντρι για να εκδηλώσει τη στήριξή του στα αμερικανικά στρατεύματα στη βάση του Μπάγκραμ.

Τη στήριξή του στα αμερικανικά στρατεύματα που μετά από 13 χρόνια πολέμου ετοιμάζονται να αποχωρήσουν από το Αφγανιστάν εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, πραγματοποιώντας μία επίσκεψη «έκπληξη» στην αεροπορική βάση του Μπάγκραμ.

Ταξιδεύοντας για περισσότερες από 13 ώρες, ο Αμερικανός πρόεδρος μετέβη στο Μπάγκραμ, την κυριότερη αμερικανική βάση στο Αφγανιστάν, η οποία βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Καμπούλ, και αναμένεται να ενημερωθεί από τους αξιωματικούς για την κατάσταση, να μιλήσει στα στρατεύματα και να επισκεφθεί τραυματισμένους στρατιώτες σε νοσοκομείο.

Πρόκειται για την τέταρτη επίσκεψη του Ομπάμα στο Αφγανιστάν, ωστόσο, στο πρόγραμμα του προέδρου των ΗΠΑ δεν υπάρχει κάποια συνάντηση με τον απερχόμενο πρόεδρο του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι ή άλλους Αφγανούς αξιωματούχους. Το γεγονός αυτό σηματοδοτεί, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, την πρόθεση του Ομπάμα να αποφύγει να εμπλακεί στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη χώρα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, που συνοδεύεται στο ταξίδι του από τον Αμερικανό τραγουδιστή της κάντρι Μπραντ Πέισλι, ο οποίος θα ψυχαγωγήσει τους στρατιώτες, αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα την απόφαση της κυβέρνησής του σχετικά με το πόσοι στρατιώτες θα παραμείνουν στη χώρα μετά την απομάκρυνση του κύριου όγκου του αμερικανικού στρατεύματος στο τέλος του 2014, σύμφωνα με αξιωματούχο.

Διαβάστε ακόμη:

Επιτυχής ο πρώτος κύκλος των εκλογών στο Αφγανιστάν

Ομπάμα: «Θα έσωζα τον Πούτιν αν κινδύνευε να πνιγεί»