Επεισόδιο Γιάννη Αλαφούζου με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή

Επεισόδιο Γιάννη Αλαφούζου με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή
Ο πρόεδρος του ομίλου επιχειρήσεων ΣΚΑΪ Γιάννης Αλαφούζος (Α) εξετάζεται ως μάρτυρας στη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων, καθώς και των ιδιοκτητριών εταιρειών μέσων μαζικής ενημέρωσης από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας. Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016. Με ιδιοκτήτες ή εκπροσώπους τηλεοπτικών μέσων ενημέρωσης συνεχίζει τις εργασίες της η Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τη νομιμότητα χορήγησης δανείων από τράπεζες σε κόμματα και ΜΜΕ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Διακόπηκε η συνεδρίαση μετά από αιχμές του ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ στην εξεταστική επιτροπή.

Τις έντονες αντιδράσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν οι αιχμές του ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ Γιάννη Αλαφούζου, για την διαδικασία των αδειοδοτήσεων των τηλεοπτικών καναλιών, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής Σωκράτης Φάμελος, να διακόψει τη συνεδρίαση.

Ο κ. Αλαφούζος έκανε λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό, που προκύπτει από το γεγονός ότι άλλα κανάλια έχουν εξασφαλίσει τραπεζική εγγύηση, χωρίς να ανταποκρίνονται κανονικά στις υποχρεώσεις και τις οφειλές τους, όπως ο ίδιος.

Μίλησε ακόμα για επίδοξους καναλάρχες, που έχουν, όπως είπε, στο φάκελο που κατέθεσαν στον διαγωνισμό για τις τέσσερεις τηλεοπτικές άδειες, στελέχη του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παπά και του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμένου, ως συνεργάτες, αναφέροντας τους επιχειρηματίες Χρήστο Καλογρίτσα και Ιβάν Σαβίδη.

Η τελευταία αυτή αναφορά του κ. Αλαφούζου προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες.

«Δεν μπορεί να τα λέτε αυτά χωρίς να καταθέτετε στοιχεία», αντέδρασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καβαδία.

«Πρέπει να καταθέσετε τα στοιχεία», συμφώνησε ο πρόεδρος της Εξεταστικής.

Ο κ. Αλαφούζος έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα εμπλοκής του κ. Παπά, καθώς ο Κώστας Αρβανίτης «είναι δημοσιογράφος και είναι λογικό να υπάρχει στο φάκελο ως συνεργάτης του κ. Καλογρίτσα».

Πρόσθεσε δε για τον φάκελο του κ. Σαβίδη, ότι υπήρχαν συνεργάτες του κ. Καμένου, ωστόσο συμφώνησε με τον πρόεδρο της Εξεταστικής, ότι από τη στιγμή που δεν έχει εγκριθεί ο φάκελος για την επόμενη φάση, δεν τίθεται κανένα ζήτημα.