Επιστήμη, τεχνολογία και καινοτομία επιστρέφουν στον Δημόκριτο

Επιστήμη, τεχνολογία και καινοτομία επιστρέφουν στον Δημόκριτο

Το Hellenic Forum for Science, Technology and Innovation επιστρέφει για δεύτερη χρονιά.

Τη Δευτέρα 30 Ιουνίου, από τις 09:00 έως τις 11:00, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη έναρξη του 2nd Hellenic Forum for Science, Technology and Innovation στο Συνεδριακό Κέντρο του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», με την παρουσία θεσμικών εκπροσώπων και τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών, που θα αναλάβουν να αναδείξουν το τρίπτυχο Έρευνα – Τεχνολογία – Καινοτομία, στο οποίο βασίζεται η ιδέα του Φόρουμ.

Το Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας και Τεχνολογίας (Ε.Σ.Ε.Τ.) θα εκπροσωπήσει ο Ακαδημαϊκός Λουκάς Χριστοφόρου, ο οποίος και θα χαιρετίσει την εκδήλωση.

Στη συνέχεια, η βραβευμένη για το διαγνωστικό τέστ ΜΙR.I.AM, Δρ Φαίη Χριστοδούλου, θα δώσει έμφαση στην ομιλία της σε καινοτόμα ερευνητικά αποτελέσματα, ενώ ο κ. Χαράλαμπος Μαρμάγγελος, εκπρόσωπος της Olympia Electronics, θα αναφερθεί στα τεχνολογικά επιτεύγματα μιας ελληνικής, διεθνώς ανταγωνιστικής εταιρείας με έδρα στη Βόρειο Ελλάδα.

Αμέσως μετά, ξεκινά η πρώτη ημερίδα με διεθνώς αναγνωρισμένους επιστήμονες από ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια του εξωτερικού, όπως το Centre de Saclay, το CERN, το Πανεπιστήμιο του Παρισιού και της Φλωρεντίας. Θα μιλήσουν για τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις στον Τομέα της Πυρηνικής και Σωματιδιακής Φυσικής, που άλλαξαν την αντίληψη που μέχρι σήμερα είχαμε για το σύμπαν και τους νόμους της φύσης. Θα αναφερθούν, επίσης, σε θεωρητικές και πειραματικές διεργασίες που οδήγησαν σε τεχνολογικές καινοτομίες με εφαρμογή σε άλλα επιστημονικά πεδία – όπως, για παράδειγμα, η προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, το περιβάλλον, οι βιοεπιστήμες – αλλά και στη βιομηχανία.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί σεμιναριακό μάθημα από ειδικό στη Μεταφορά Τεχνολογίας συνεργάτη του CERN. Υπό τον τίτλο Patenting and Licensing θα εξεταστούν ζητήματα όπως η βέλτιστη αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων και η προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας, ενώ στο τέλος θα πραγματοποιηθεί πρακτική άσκηση. Το μάθημα αυτό απευθύνεται τόσο σε επιστημονικό όσο και διοικητικό προσωπικό, δίνοντας απτά παραδείγματα για το πώς έρευνα και καινοτομία μπορούν να προωθήσουν τη βιώσιμη ανάπτυξη προς όφελος της κοινωνίας.

Για περισσότερες πληροφορίες ή εγγραφή στο Φόρουμ, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα.

Διαβάστε ακόμα:

Η τουριστική καμπάνια άρχισε νωρίτερα από ποτέ

Η υγεία στην «καρδιά» της νανοτεχνολογίας ως το 2020

Ο γύρος της Γης σε 37 ημέρες: Ο 19χρονος που τα έβαλε με το ρεκόρ Γκίνες