Επιστολή και βίντεο με απειλές από τον Χριστόδουλο Ξηρό

ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Τώρα θα λάβετε την απάντηση που σας αξίζει!», απειλεί το μέλος της «17 Νοέμβρη» - Δείτε το βίντεο και διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της επιστολής.

«Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή». Με αυτήν τη φράση ξεκινά η επιστολή που έστειλε ο Χριστόδουλος Ξηρός και αναρτήθηκε μαζί με βίντεο και φωτογραφία του στην ιστοσελίδα Indymedia.

Στην πρώτη δημόσια «εμφάνισή» του μετά την απόδρασή του, έπειτα από την παραβίαση της άδειας που του είχε χορηγηθεί από τη φυλακή, ο Ξηρός αναφέρει: «Θα μπορούσα να επαναπαυτώ στις δάφνες της προηγούμενης δράσης μου και να επαναλαμβάνω την καραμέλα της εποχής «κάποιος πρέπει επιτέλους να κάνει κάτι». Δεν το έπραξα. Η επιλογή μου να παραβιάσω την άδεια καταστρέφει πρώτα- πρώτα τη δική μου «πορεία»».

«Τώρα θα λάβετε την απάντηση που σας αξίζει!» και «Πήρα γι’ άλλη μια φορά την απόφαση, να βροντήξω ξανά το αντάρτικο τουφέκι ενάντια σε αυτούς που μας κλέψαν τη ζωή και πούλησαν τα όνειρά μας για να βγάλουν κέρδος», αναφέρει στη συνέχεια ο καταδικασθείς για τη δράση του με την «17 Νοέμβρη» Ξηρός.

Η επιστολή κλείνει με τις φράσεις: «Και θα ξαναπώ τον στίχο από τον Προμηθέα Δεσμώτη: «Χτυπάτε, αλυσοδένετε το σώμα, σκλάβοι του Δία, ο νους – η ψυχή παραμένει λεύτερη». 14-1-14, Χριστόδουλος Ξηρός, Ελεύθερο μέλος της 17Ν».

Ο Ξηρός σχολιάζει στο βίντεο την τρέχουσα πολιτική και οικονομική επικαιρότητα, έχοντας ως «φόντο» φωτογραφίες του Τσε Γκεβάρα, του Γ. Καραϊσκάκη, του Θ. Κολοκοτρώνη και του Άρη Βελουχιώτη και κάνει λόγο για «σύγκρουση και ανατροπή», λέγοντας, «Λοιπόν τι περιμένουμε; Αν δεν αντιδράσουμε τώρα, άμεσα, θα πάψουμε να υπάρχουμε σαν λαός και σαν πολιτισμός». Ακόμη στο βίντεο περιέχονται απειλές, με φράσεις, όπως «ποταμοί αίματος», «να τους ξυλοφορτώνουμε και να τους εκδιώκουμε» και «ραβδί και φτύσιμο», εξαπολύει δε επίθεση εναντίον δημοσιογράφων και πολιτικών και Αρχών και κλείνει με τη φράση «Καλή αντάμωση στα γουναράδικα».

Απάντηση ΥΠΠΟ
«Δεν έχω κανέναν λόγο να σχολιάσω τις σκέψεις του όποιου τρομοκράτη, και ιδιαίτερα του Χριστόδουλου Ξηρού. Το μόνο που μπορώ να κάνω, είναι να διαβεβαιώσω την ελληνική κοινωνία ότι οι Αρχές επιτελούν ευσυνείδητα το καθήκον τους να οδηγούν στις φυλακές αυτούς που πρέπει να βρίσκονται εκεί», δήλωσε πριν λίγο ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, ερωτηθείς σχετικά από δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνάντησης που είχε με τον δήμαρχο Αθηναίων.

Σχόλιο του υπουργού Δικαιοσύνης
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου κληθείς να σχολιάσει την επιστολή του Χριστόδουλου Ξηρού, δήλωσε: «Οι δηλώσεις των τρομοκρατών λαμβάνουν απάντηση από τη Δικαιοσύνη στο πλαίσιο του Συντάγματος, των νόμων και των θεσμών. Όμως, η ελληνική Πολιτεία οφείλει να θωρακίσει τους πολίτες από αυτούς που τους επιβουλεύονται. Για αυτό και η λειτουργία καταστήματος κράτησης υψίστης ασφαλείας αποτελεί αναγκαίο μέτρο για τους εχθρούς της Δημοκρατίας και αυτό θα γίνει με όρους ασφάλειας της κοινωνίας και τήρησης της νομιμότητας, όπως συμβαίνει σε όλα τα δημοκρατικά κράτη».

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την επιστολή Ξηρού
Σφοδρή επίθεση κατά του Χριστόδουλου Ξηρού εξαπολύει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «ο αυτόκλητος «υπερασπιστής» των «λαϊκών συμφερόντων» Χριστόδουλος Ξηρός είναι ο τελευταίος που μπορεί να έχει άποψη για τη δημοκρατία, γιατί απλά δεν πιστεύει σε αυτήν καθώς και στην ανάγκη διαρκούς διεύρυνσής της. Η δράση τέτοιων «τιμωρών», ερήμην πάντα των μαζικών αγώνων, έχει αποδειχθεί ιστορικά ότι όχι μόνο δεν προστατεύει τη δημοκρατία, αλλά οδηγεί στην ενίσχυση της καταστολής, του εκφοβισμού της κοινωνίας και στην αναπαραγωγή ενός ατελέσφορου φαύλου κύκλου βίας που αξιοποιείται από τις κατεστημένες δυνάμεις για να χτυπήσουν το λαϊκό κίνημα, τα δικαιώματα και τις ελευθερίες».

«Τέτοιου είδους ζητήματα δεν προσφέρονται ούτε για προβοκάτσιες, ούτε για μικροπολιτική εκμετάλλευση. Η δημοκρατία και οι αγώνες για την αξιοπρέπεια και την κοινωνική δικαιοσύνη θα δικαιωθούν, ο λαός μας θα νικήσει», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε το βίντεο του μέλους της «17 Νοέμβρη»: 

Διαβάστε ακόμη: O Χρ. Ξηρός συμμετείχε στο «πάρτι» των «Πυρήνων της Φωτιάς»

Το πλήρες κείμενο της επιστολής Ξηρού:
«Επειδή οι γνωστοί κροκόδειλοι των ΜΜΕ θ’ αρχίσουν τις κλάψες για τα απολεσθέντα δικαιώματα, και θα ζητάνε όπως πάντα αίμα στην αρένα, έχω να πω τα εξής: Καταρχάς, η δημοκρατία σας έχει αποθάνει προ πολλού και το εξάμβλωμα που έχει απομείνει είναι τόσο εξόφθαλμα φασιστικό που εξέχουν γύρω του οι αγκύλες της σβάστικας. Μην παριστάνετε λοιπόν τους τιμητές και τους προστάτες τη στιγμή που δολοφονείτε τους νέους για 1.40€ και δεν σας καίγεται και καρφί. Όχι σε εμάς, απατεώνες των ΜΜΕ, φερέφωνα των δανειστών, δωσίλογοι του Δ’ Ράιχ. Είναι φυσικό η έξοδός μου να προκαλεί πανικό και τρόμο σε σας και σ’ αυτούς που υπηρετείτε!

Αλλά όχι στην κοινωνία και στον λαό. Είστε απέναντί μας, είστε τσανάκια αυτών που μας καταστρέψανε και αυτό είναι πλέον συνείδηση όλων. Δε μας ξεγελάτε πια. Δε σας σώζει τίποτα, ούτε τα Νταχάου που σχεδιάζετε, ούτε οι στρατιές των μισθοφόρων. Ότι και να κάνετε πολύ σύντομα το ποτάμι της οργής θα φουντώσει και θα σας πνίξει!

Και σας προειδοποιώ: Μην τολμήσετε να κανιβαλλίσετε τους συγγενείς μου και τα αγαπημένα μου πρόσωπα, μη φαντασθείτε ότι θα επαναλάβετε τα όργια του 2002, όταν μας είχατε όλους αιχμαλώτους. Τώρα θα λάβετε την απάντηση που σας αξίζει! Για την ώρα τους αφιερώνω έναν στίχο απ’ το τραγούδι του Β. Παπακωνσταντίνου Καραϊσκάκης «Όταν γυρίσω θα σας γ…ω».

Το αν κατάφερα να πείσω τους δεσμώτες να μου χορηγήσουν άδεια, το θεωρώ προσωπική επιτυχία και θα τους απαντήσω με την φράση που είπε ο Τζαβέλας όταν έπεισε τον Αλή Πασά να τον αφήσει ελεύθερο: ‘Χαίρομαι που εγέλασα έναν δόλιο’. Πράξη βέβαια που πλήρωσε με την ζωή του παιδιού του, που ήταν όμηρος του Αλή Πασά.

Αν ήσασταν έξυπνοι, θα μας είχατε δώσει όχι απλά άδειες αλλά και ελευθερία, όμως φυσικά δεν είστε. Τώρα την ύστατη ώρα αντί να φωνασκείτε υστερικά, να ετοιμάζετε πιο σκληρούς νόμους και πιο σκληρή καταστολή -που δείχνει και το μέτρο της δημοκρατίας σας- καλύτερα να ετοιμάζετε την ντροπιαστική φυγή σας. Γιατί η βασιλεία σας τελείωσε και δεν το έχετε πάρει χαμπάρι!

Θα μπορούσα να επαναπαυτώ στις δάφνες της προηγούμενης δράσης μου και να επαναλαμβάνω την καραμέλα της εποχής ‘κάποιος πρέπει επιτέλους να κάνει κάτι’. Δεν το έπραξα. Η επιλογή μου να παραβιάσω την άδεια καταστρέφει πρώτα-πρώτα την δική μου ‘πορεία’. Όμως τι προοπτικές μπορεί να έχει κανείς όταν βλέπει την κοινωνία να καταρρέει, τη χώρα να καταστρέφεται και τον λαό να οδηγείται στον εξανδραποδισμό; Μέχρι πότε θα βλέπουμε εν έτει 2014 ανθρώπους να πεθαίνουν απ’ τα μαγκάλια και να μένουμε απαθείς; Εγώ πάντως όχι!

Πήρα για άλλη μια φορά την απόφαση να βροντήξω ξανά το αντάρτικο τουφέκι ενάντια σε αυτούς που μας κλέψαν την ζωή και πούλησαν τα όνειρά μας για να βγάλουν κέρδος. Δεν θέλουμε τα ευεργετήματά σας, κρατείστε τα να φιλοδωρείτε κανέναν ρουφιάνο σας. Θέλουμε δικαιώματα και θα τα κατακτήσουμε με τ’ όπλο στο χέρι. Δε ζητάμε χάρη από κανέναν και ειδικά από σας τους προσκυνημένους. Και καλά θα κάνετε αν ξανασυναντηθούμε που δεν το εύχομαι (ούτε σεις να το εύχεστε) να με σκοτώσετε, γιατί αν με πιάσετε αιχμάλωτο πάλι θα ξαναφύγω, για να σας πολεμήσω μέχρις εσχάτων.

Θα κλείσω με ένα κομμάτι από την πολιτική μου δήλωση αντί απολογίας στο εφετείο, τον Νοέμβρη του 2006: ‘Δεν είμαι σε καμιά περίπτωση αυτό που περιγράφετε, σίγουρα όμως είμαι αυτό που φοβάστε’».

Και θα ξαναπώ τον ίδιο στίχο από τον Προμηθέα Δεσμώτη. ‘Χτυπάτε, αλυσοδένετε το σώμα σκλάβοι του Δία ο νους -η ψυχή παραμένει λεύτερη’.

14-1-14, Χριστόδουλος Ξηρός, Ελεύθερο μέλος της 17Ν».

Διαβάστε ακόμη: Αναζητείται ο Χριστόδουλος Ξηρός