Επιστρέφει εσπευσμένα στη Γαλλία ο Ολάντ

Επιστρέφει εσπευσμένα στη Γαλλία ο Ολάντ

Συγκαλεί συνεδρίαση του Συμβουλίου Άμυνας ο Γάλλος πρόεδρος- Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή της Λυών.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ θα επιστρέψει αμέσως μετά το μεσημέρι από τις Βρυξέλλες στο Παρίσι, όπου συγκαλείται επείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Αμυνας, ενώ «άμεση κινητοποίηση» των δυνάμεων ασφαλείας και «αυξημένη επαγρύπνηση» σε όλους τους «ευαίσθητους στόχους» στην περιφέρεια της Λυών ζήτησε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς, μετά την τζιχαντιστική επίθεση σε εργοστάσιο, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγές του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος.

Την έρευνα για την επίθεση ανέλαβε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Σύμφωνα με τον προσωρινό απολογισμό, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και βρέθηκε αποκεφαλισμένος και δύο άνθρωποι τραυματίσθηκαν. Ένας ύποπτος ως δράστης συνελήφθη και διεξάγονται έρευνες για να διαπιστωθεί εάν υπήρχε και συνεργός.

«Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, ένα ή περισσότερα άτομα, που επέβαιναν σε αυτοκίνητο, εισέβαλαν στο εργοστάσιο. Στη συνέχεια σημειώθηκε έκρηξη», δήλωσε πηγή της έρευνας.

«Ένα αποκεφαλισμένο πτώμα βρέθηκε κοντά στο εργοστάσιο, αλλά δεν γνωρίζουμε εάν το πτώμα μεταφέρθηκε εκεί ή όχι», ανέφερε η πηγή προσθέτοντας ότι εκεί κοντά βρέθηκε επίσης σημαία με αραβικές εγγραφές.

Πηγή των ερευνών δήλωσε ότι ένα κεφάλι καλυμμένο με εγγραφές στα αραβικά βρέθηκε στην περιοχή κρεμασμένο σε συρματόπλεγμα κοντά στο εργοστάσιο. Αστυνομική πηγή δήλωσε ότι δύο άτομα που επέβαιναν σε αυτοκίνητο εισέβαλαν στο εργοστάσιο και έπεσαν επάνω σε φιάλες αερίου για να προκαλέσουν έκρηξη. Σύμφωνα με άλλη πηγή, ένας από τους δράστες εισέβαλε στο εργοστάσιο κρατώντας ισλαμική σημαία και πυροδότησε γκαζάκια.

Το εργοστάσιο ανήκει στην Air Products, εταιρεία παραγωγής βιομηχανικού αερίου, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Air Liquide, γαλλικής εταιρείας που βρίσκεται στην ίδια περιοχή.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο δράστης συνελήφθη και πρόκειται για έναν 30χρονο γνωστό στις γαλλικές αρχές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ