Επιστρέφει ή ιδρύει νέο κόμμα ο Σαμαράς;

Επιστρέφει ή ιδρύει νέο κόμμα ο Σαμαράς;

Ο πρώην πρωθυπουργός ομνύει στην ενότητα της ΝΔ και υποστηρίζει ότι η δική του δικαίωση είναι δικαίωση της παράταξης.

της Βίκυς Σαμαρά

“Δεν είναι η αγωνία μου να επιστρέψω” δηλώνει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, διαψεύδοντας τα σενάρια που τον φέρουν να σχεδιάζει την επαναφορά του στη Νέα Δημοκρατία ή και να φλερτάρει με την ιδέα ίδρυσης νέου κόμματος.

Διαβεβαιώνει αντίθετα σε συνέντευξη του στο Έθνος της Κυριακής ότι θέλει τη ΝΔ ενωμένη και πλήρως αξιόμαχη, ώστε να είναι έτοιμη να διεκδικήσει και να κερδίσει τη διακυβέρνηση της χώρας. Ο κ.Σαμαράς δηλώνει επίσης ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να σωθεί η χώρα, η οποία όπως υποστηρίζει έχει βγει από το σωστό δρόμο με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ζητεί από τους τέσσερις υποψήφιους ενότητα και σοβαρότητα, καθώς και να γίνουν άμεσα οι εσωκομματικές εκλογές, οι οποίες έχουν οριστεί για τις 20 Δεκεμβρίου (ο πρώτος γύρος), αν και δεν έχει κλειδώσει οριστικά και επίσημα η εταιρεία.
Ζητά επίσης η παράταξη να υπερασπιστεί το έργο της, που σήμερα δικαιώνεται, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσει να επιστρέψει στην εξουσία, όπως υποστηρίζει. “Αυτό το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το κατεδαφίζει”, δηλώνει ο κ.Σαμαράς.

Για να προλάβει δε όσους τον κατηγορούν πως ενδιαφέρεται για την προσωπική του δικαίωση και μόνον, ο πρώην πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι η δικαίωση της πολιτικής της προηγούμενης κυβέρνησης δεν είναι προσωπική του υπόθεση, αλλά δικαίωση της ΝΔ.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού ή οικουμενικής κυβέρνησης, ο πρώην πρωθυπουργός εκτιμά ότι σήμερα τέτοιες προϋποθέσεις δεν υπάρχουν και όσα λέγονται είναι ευφάνταστα σενάρια- σχόλιο που απευθύνεται και στο εσωτερικό της ΝΔ.

“Δεν ξέρω αν θα αντέξει η κυβέρνηση. Νομίζω ότι ήδη δείχνει σημάδια πανικού”, απαντά σε σχετικό ερώτημα. Ο κ.Σαμαράς επιμένει ότι η χώρα δεν έχει ακόμη σταθεροποιηθεί και ότι ο κίνδυνος απομάκρυνσης από την ευρωπαϊκή πορεία δεν εξέλιπε. “Ασε που από αλλου το περιμέναμε και από αλλού μπορεί να μας έλθει. ‘Οπως με το ‘πάγωμα’ του Σένγκεν για την Ελλάδα, με το οποίο μας απειλούν τώρα: γιατί μόλις ανέλαβε ο κ.Τσίπρας άνοιξε τα σύνορα! Και εικοσαπλασιάστηκαν οι ροές λαθρομεταναστών και προσφύγων προς τη χώρα μας”, προσθέτει με τη γνώριμη ρητορική του.

Πηγή: news247.gr