Επιστρέφουν στα σπίτια τους οι κάτοικοι της Νέας Αγχιάλου – Σε ποια σημεία ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας

Επιστρέφουν στα σπίτια τους οι κάτοικοι της Νέας Αγχιάλου – Σε ποια σημεία ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας
Κόσμος απομακρύνεται μέσω της παραλίας της Νέας Αγχιάλου, εξαιτίας της πυρκαγιάς που έχει περικυκλώσει την περιοχή, Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023. Ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν στην πόλη του Βόλου και σε όλη σχεδόν τη Μαγνησία στις 17:45 προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους καθώς η πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή μαίνεται για δεύτερη μέρα. Οι εκρήξεις προέρχονται από εκρήξεις αποθηκών πυρομαχικών στην Πολεμική Αεροπορική Βάση της 111 ΠΜ στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, όταν σύμφωνα με πληροφορίες ξέφυγε η φωτιά και πέρασε μέσα σε στρατιωτική περιοχή. Οι κάτοικοι των περιοχών Στουπί, Βελανιδιά, Μάραθο, Κριθάρια, Σώρο, Χρυσή Ακτή Παναγιάς και Άγιο Γεώργιο Βόλου ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 να εκκενώσουν τους οικισμούς τους και να κατευθυνθούν προς Βόλο. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΧΑΤΖΗΠΟΛΙΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δόθηκε «το πράσινο φως» για την επιστροφή στη Νέα Αγχίαλο και τις Μικροθήβες, οι οποίες είχαν εκκενωθεί λόγω της πυρκαγιάς.

Στα σπίτια, τις επιχειρήσεις και τις δουλειές τους επιστρέφουν οι χιλιάδες Αγχιαλίτες που χθες το απόγευμα απομακρύνθηκαν από την πόλη τους με κατεύθυνση κυρίως τον Βόλο, λόγω της πυρκαγιάς.

Από τις 2 μετά το μεσημέρι δόθηκε «το πράσινο φως» για την επιστροφή στη Νέα Αγχίαλο και τις Μικροθήβες, αφού προηγουμένως ανακοινώθηκε από την πλευρά της Πολεμικής Αεροπορίας ότι ολοκληρώθηκε ο έλεγχος και, όπως ενημέρωσε ο διοικητής της 111 ΠΜ, η περιοχή είναι πλέον ασφαλής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι περισσότεροι κάτοικοι της Νέας Αγχιάλου επιστρέφουν με δικά τους αυτοκίνητα, ωστόσο, για όσους δεν διαθέτουν, υπάρχουν λεωφορεία που ξεκινούν μπροστά από το Εκθεσιακό Κέντρο του Βόλου.

Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση της κυκλοφορίας σε ακτίνα μικρότερη των τριών χιλιομέτρων από τις εγκαταστάσεις της Αεροπορίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: