Επιστρέφουν στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο οι επικεφαλής των θεσμών

Επιστρέφουν στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο οι επικεφαλής των θεσμών
Delia Velculescu, the new International Monetary Fund (IMF) representative for Greece, gets into a car after a meeting at the Bank of Greece in Athens, Greece July 31, 2015. Top level contacts between Greek ministers and the heads of institutions discussing Greece's new bailout started on Friday. REUTERS/Yiannis Kourtoglou - RTX1MLKQ

Την είδηση της έλευσής τους επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Την επιστροφή των επικεφαλής της αποστολής των θεσμών στην Αθήνα, μέσα στο Σαββατοκύριακο, επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Όπως ανέφερε ο κ. Σχοινάς, οι επικεφαλής της αποστολής μαζί με τα τεχνικά κλιμάκια που βρίσκονται, ήδη, στην Αθήνα θα ξεκινήσουν τις συζητήσεις με τις ελληνικές Αρχές στις αρχές της εβδομάδας.

Οι Κοστέλο, Ρέφερ, Τζιαμαρόλι και η εκπρόσωπος του ΔΝΤ Ντέλια Βελκουλέσκου αρχίζουν από τη Δευτέρα τις πρώτες επαφές με την κυβέρνηση, στο πλαίσιο της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, το ΔΝΤ αναμένεται να ασκήσει έντονες πιέσεις για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων ούτως ώστε να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση, με τις απαιτήσεις του για το ασφαλιστικό να έχουν ήδη προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης. Σημειώνεται ότι το Ταμείο ζητά περικοπές συντάξεων της τάξης του 15% και απορρίπτει τη συμφωνία της κυβέρνησης με τις εργοδοτικές οργανώσεις για αύξηση των εργοδοτικών εισφορών.