Επιστροφή στα Bistro: Η «αναγέννηση των γαλλικών εστιατορίων»

Επιστροφή στα Bistro: Η «αναγέννηση των γαλλικών εστιατορίων»
Flowers are set in a window shattered by a bullet at the Carillon cafe in Paris, France, Sunday Nov. 15, 2015, two days after over 120 people were killed in a series of shooting and explosions. French troops deployed around Paris on Sunday and tourist sites stood shuttered in one of the most visited cities on Earth while investigators questioned the relatives of a suspected suicide bomber involved in the country's deadliest violence since World War II.(AP Photo/Jerome Delay)

Εστιατόρια θα εστιατόρια θα τηρήσουν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων.

Ο γαλλικός οδηγός εστιατορίων Le Fooding καλεί τους κατοίκους της Γαλλίας να ξεχάσουν την τρομοκρατία και να επισκεφθούν την Τρίτη τα εστιατόρια, τις μπυραρίες και τις καφετέριες της χώρας.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση του οδηγού αναφέρει ότι ο κόσμος πρέπει να τιμήσει τη μνήμη των θυμάτων, στηρίζοντας παράλληλα τους επιχειρηματίες των καταστημάτων, οι οποίοι στιγματίστηκαν και επηρεάστηκαν σοβαρά από την 13η Νοεμβρίου, ημέρα των επιθέσεων στο Παρίσι. Μάλιστα, κάποια εστιατόρια θα τηρήσουν ενός λεπτού σιγή στις 9:00μμ στη μνήμη των θυμάτων.

Διάφορα δημοσιεύματα κυκλοφορούν στο Twitter, τα οποία θέλουν να περάσουν το μήνυμα ότι όλα αρχίζουν να κυλούν κανονικά στην πόλη, ενώ φωτογραφίες δείχνουν ανθρώπους να κάθονται σε καφετέριες και εστιατόρια στο κέντρο του Παρισιού.

Η Γαλλία ζει μια περίοδο πένθους το τελευταίο διάστημα, ωστόσο υπάρχει ακόμα η ελπίδα ότι στην πρωτεύουσα όλα θα ξαναγίνουν όπως πριν. Μέχρι στιγμής, ο φόβος για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα δίνει στις αρχές την εξουσία να περιορίζουν τις κινήσεις των ανθρώπων.

Από την πλευρά του ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ ζήτησε από το Κοινοβούλιο να παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που βρίσκεται η χώρα για τρεις ακόμη μήνες.