Η επιστροφή του «ασώτου» ταράζει τα media

O Μέρντοκ έδωσε το «δαχτυλίδι» της διαδοχής στον γιο του, Λάχλαν, ετοιμάζοντας την απόσυρση του. 

Τον μεγαλύτερο γιο του Λάχλαν Μέρντοκ, χρίζει ως διάδοχο του ο Αυστραλός μεγιστάνας των ΜΜΕ Ρούπερτ Μέρντοκ, παρακάπτοντας άλλα στελέχη.

Στις αυστραλιανές εφημερίδες του Μέρντοκ, ο Λάχλαν Μέρντοκ που πριν χρόνια είχε παραιτηθεί από το διοικητικό αξίωμα που είχε στη Νews Corp, φιγουράρει στις πρώτες σελίδες φωτογραφιζόμενος μέσα στην αίθουσα σύνταξης ενώ στις αντίπαλες εφημερίδες γίνεται λόγος για την «επιστροφή του ασώτου». Ο 42χρονος Λάχλαν γίνεται εκτελεστικός πρόεδρος της 21st Century Fox και της News Corp και θα μοιράζεται τη θέση αυτή με τον πατέρα του.

Παράλληλα, ο Μέρντοκ έδωσε προαγωγή και στον άλλο του γιο Τζέιμς ετοιμάζοντάς τους, όπως όλα δείχνουν, να τον διαδεχτούν όταν ο 83χρονος μεγιστάνας αποφασίσει να αποσυρθεί.

Ο 41χρονος Τζέιμς θα μοιράζεται τη θέση του εκτελεστικού διευθυντή της Fox μαζί με τον συνεργάτη του πατέρα του Τσέις Κάρεϊ.

Ο Τζέιμς με τον τρόπο αυτό ανεβαίνει κι άλλο στην ιεραρχία, αφού είχε αναγκαστεί να εγκαταλείψει κάποια από τα καθήκοντά του λόγω του σκανδάλου παρακολουθήσεων στο οποίο έχουν εμπλακεί μέλη του ομίλου Μέρντοκ.