Επίθεση με μπογιές και καπνογόνα στο προαύλιο της βουλής από μέλη του «Ρουβίκωνα»

Επίθεση με μπογιές και καπνογόνα στο προαύλιο της βουλής από μέλη του «Ρουβίκωνα»
Αστυνομικοί της φρουράς της Βουλής έχουν συγκεντρωθεί στο προάυλιο της Βουλής στο σημείο που λίγο νωρίτερα άγνωστοι πέταξαν δοχεία με κόκκινη μπογιά, Αθήνα Τρίτη 21 Μαίου 2019. Την ευθύνη για την ενέργεια ανέλαβε η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας σε ένδειξη συμπαράστασης στον κατάδικο απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ανέβηκαν τρέχοντας τα σκαλιά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη από την πλευρά της Όθωνος πέταξαν μαύρες και κόκκινες μπογιές καθώς επίσης δύο καπνογόνα και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή προς την Πλατεία Συντάγματος.

Η αναρχική συλλογικότητα «Ρουβίκωνας» ανέλαβε την ευθύνη για την καταδρομική επίθεση με μπογιές και καπνογόνα στη Βουλή, που σημειώθηκε το μεσημέρι. Περίπου δεκαπέντε άτομα πέταξαν μπογιές και καπνογόνα στους τοίχους της Βουλής, ενώ αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή. Η αστυνομία προχώρησε αργότερα σε μια προσαγωγή.

Σε ανάρτησή του σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο «Ρουβίκωνας» σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι η σημερινή επίθεση έγινε για τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κικίλιας: «Επιτέλους, σταματήστε να είστε ανίκανοι και μαζέψτε τους»

Για μια «χούφτα ανθρώπων» που «ξεφτιλίζει το κράτος του ΣΥΡΙΖΑ και ντροπιάζει τους Έλληνες», έκανε λόγο ο Βασίλης Κικίλιας, σχολιάζοντας την επίθεση κατά της Βουλής.

Σε δήλωσή του, ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, αφού είπε πως έχουμε φτάσει λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, πρόσθεσε: «Επιτέλους, σταματήστε να είστε ανίκανοι και μαζέψτε τους», είπε χαρακτηριστικά.

ΣΥΡΙΖΑ: Αντιδημοκρατική ενέργεια που βρίσκει απέναντί της σύσσωμη την Αριστερά και τον δημοκρατικό κόσμο

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση στο κτίριο της Βουλής και τονίζει ότι πρόκειται για μια αντιδημοκρατική ενέργεια βανδαλισμού που βρίσκει απέναντί της σύσσωμη την Αριστερά και τον δημοκρατικό κόσμο. Τέτοιες ενέργειες δεν βρίσκουν καμία κοινωνική νομιμοποίηση και δεν έχουν καμία σχέση με τις λαϊκές ανάγκες.

Καταδίκη από Μαξίμου

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τους βανδαλισμούς στο Κοινοβούλιο. Τέτοιες ενέργειες είναι βαθιά αντιδημοκρατικές και ουδεμία σχέση έχουν με τους κοινωνικούς αγώνες», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου.

Πηγή: NEWS247