Επίθεση αντεξουσιαστών στο γραφείο του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη – Στον αέρα πυροβόλησε αστυνομικός

Επίθεση αντεξουσιαστών στο γραφείο του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη – Στον αέρα πυροβόλησε αστυνομικός

Ομάδα περίπου 15 ατόμων εισέβαλε στο γραφείο του βουλευτή της ΝΔ και έγραψε συνθήματα στους τοίχους - ΝΔ: Να κατανοήσει η κυβέρνηση τις ευθύνες της.

Περίπου 15 άτομα, επιτέθηκαν, λίγο μετά τις 7:15 μμ στο γραφείο του βουλευτή και τομεάρχη μεταναστευτικής πολιτικής της ΝΔ Μιλτιάδη Βαρβιτσώτη, που βρίσκεται στην οδό Γενναδίου, στο κέντρο της Αθήνας. Έγραψαν συνθήματα με σπρέι στους τοίχους, πέταξαν φέιγ-βολάν και φώναξαν συνθήματα σχετικά με το αίτημα χορήγησης αδείας του Δ. Κουφοντίνα.

Αμέσως μετά, τα άτομα αυτά τράπηκαν σε φυγή. Στο σημείο έχουν σπεύσει αστυνομικοί.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, τα άτομα που συμμετείχαν στην επίθεση ήταν περίπου 30. Τουλάχιστον 10 κουκουλοφόροι έφτασαν μέχρι την πόρτα του γραφείου του και έγραψαν συνθήματα στους τοίχους. Τα υπόλοιπα άτομα παρέμειναν στην είσοδο της πολυκατοικίας. Εκεί, σύμφωνα με τον κ. Βαρβιτσιώτη, άρχισαν να απειλούν τον αστυνομικό του φρουρό, ο οποίος πυροβόλησε τουλάχιστον μια φορά στον αέρα με αποτέλεσμα τα άτομα να τραπούν σε φυγή.

Ο ίδιος ο βουλευτής ανέβασε στο Twitter βίντεο τραβηγμένο από μπαλκόνι του γραφείου του, το οποίο δείχνει περισσότερους από 10 αγνώστους.

ΝΔ: Να κατανοήσει η κυβέρνηση τις ευθύνες της

Ανακοίνωση εξέδωσε μετά την επίθεση στο γραφείο του βουλευτή του κόμματος η Νέα Δημοκρατία, όπου αναφέρει:

«Χθες, για μια ακόμη φορά προειδοποιήσαμε την κυβέρνηση για τα πρωτοφανή φαινόμενα ωμής βίας που εκδηλώνονται πλέον καθημερινά στην χώρα. Σήμερα, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης δέχθηκε στο γραφείο του επίθεση κουκουλοφόρων με βαριοπούλες και χρειάστηκε να παρέμβει ο αστυνομικός του πυροβολώντας στον αέρα για να αποτρέψει τις ενέργειές τους. Τι άλλο, άραγε, πρέπει να συμβεί για να συνειδητοποιήσει η κυβέρνηση τις αυτονόητες ευθύνες της;».