Επίθεση Ερντογάν στον οίκο Moody’s μέσω Ελλάδας

Επίθεση Ερντογάν στον οίκο Moody’s μέσω Ελλάδας
epa05712887 A handout photo made available by Turkish President Press office shows, Turkish President Recep Tayyip Erdogan (C) speaking during the 33rd mukhtars meeting in Ankara , Turkey, 12 January 2017. EPA/TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Ο Τούρκος πρόεδρος προσπαθεί ακόμη μια φορά να διαμορφώσει κλίμα έντασης χρησιμοποιώντας τώρα την οικονομία.

 

Επίθεση στον οίκο Moody’s χρησιμοποιώντας και την Ελλάδα εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μια μέρα μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Τουρκίας κατά μία βαθμίδα, από το Ba1 στο Ba2, στην κατηγορία «σκουπίδια»

Ο Τούρκος Πρόεδρος αμφισβήτησε τα κριτήρια του οίκου αξιολόγησης λέγοντας χαρακτηριστικά σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας yeniakit: «Πείτε μας με ποια λογική και με ποια κριτήρια μας υποβαθμίσατε. Οι γείτονές μας, οι Έλληνες έχουν βυθιστεί, είναι εξαντλημένοι. Με ποια σταθμά αναβαθμίσατε την οικονομία τους και υποβαθμίσατε εμάς».

Στο μεταξύ εκτός από το ξέσπασμα Ερντογάν κατά της Moody’s, πολλές εφημερίδες που πρόσκεινται φιλικά προς τον Πρόεδρο έγραφαν ότι «η έκθεση της Moody’s γράφτηκε στο σπίτι του Φετουλάχ Γκιουλέν». Γνωστός αρθρογράφος αναφέρει ότι είναι γνωστή η αγάπη του διεθνούς οίκου στον εχθρό του Ερντογάν.