Επίθεση κατά του Αιγύπτιου υπουργού Εσωτερικών

Επίθεση κατά του Αιγύπτιου υπουργού Εσωτερικών

Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου έπληξε την αυτοκινητοπομπή του επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων της Αιγύπτου.

Στόχος επίθεσης έγινε σήμερα το πρωί ο Αιγύπτιος υπουργός Εσωτερικών Μοχάμεντ Ιμπραήμ, όταν έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου έπληξε την αυτοκινητοπομπή του κοντά στην κατοικία του στο προάστιο Νασρ Σίτι του Καΐρου.

Ο υπουργός της προσωρινής στρατιωτικής κυβέρνησης που ανέλαβε τα ηνία της χώρας μετά την αποπομπή του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, επέζησε της επίθεσης, ωστόσο, τουλάχιστον δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν από την έκρηξη του παγιδευμένου οχήματος, όπως έγινε γνωστό από τον ιστότοπο της κυβερνητικής εφημερίδας αλ-Αχράμ.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε πως η «προσπάθεια τρομοκρατικών ομάδων να δολοφονήσουν τον υπουργό Εσωτερικών, εμποδίστηκε». Πηγές στους κόλπους των δυνάμεων ασφαλείας δήλωσαν στο πρακτορείο Reuters πως άνδρες της αιγυπτιακής αστυνομίας σκότωσαν δύο από τους δράστες της επίθεσης.

Το προάστιο Νασρ Σίτι αποτελεί «στρατηγείο» της Μουσουλμανικής Αδελφότητας που απαιτεί εδώ και καιρό με διαδηλώσεις την απελευθέρωση του Μόρσι, ωστόσο, προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις για συμμετοχή της οργάνωσης στην επίθεση.

Ο Μοχάμεντ Ιμπραήμ είναι επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων της Αιγύπτου, που μαζί με τις δυνάμεις του στρατού κατέστειλαν με βίαιο τρόπο τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Κάιρο τον περασμένο μήνα. Ερωτηθείς από δημοσιογράφους αν η επίθεση σηματοδοτεί την αρχή «ενός νέου κύματος τρομοκρατίας», ο Ιμπραήμ αρκέστηκε να δηλώσει, «Αυτό που συνέβη σήμερα δεν είναι το τέλος, αλλά η αρχή».

Διαβάστε ακόμη: Πού πηγαίνει η αμερικανική βοήθεια στην Αίγυπτο;