Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στον πρωθυπουργό για παρακώλυση ελέγχου της τρόικας

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στον πρωθυπουργό για παρακώλυση ελέγχου της τρόικας

Αναβάλλει την επίσκεψή της στην Ελλάδα η επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου που εξετάζει τα πεπραγμένα της τρόικας.

Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ στον Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, μέσω του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Πάνου Σκουρλέτη, με αφορμή την αναβολή της επίσκεψης των ελεγκτών της τρόικας.

Ο Ότμαρ Κάρας, επικεφαλής της ομάδας του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου που εξετάζει τα πεπραγμένα της τρόικας σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, αναμενόταν στην Ελλάδα στις 8 και 9 Ιανουαρίου, ημέρες όπου θα γίνει και η επίσημη παραλαβή της ευρωπαϊκής προεδρίας από την ελληνική κυβέρνηση.

Διαβάστε ακόμη: Στουρνάρας: «Η Ευρωζώνη δεν διέγνωσε έγκαιρα τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας»

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, άφησε σαφείς αιχμές για το ρόλο του Αντώνη Σαμαρά και του προέδρου του κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, για αυτήν την αναβολή. Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, Σουλτς και Σαμαράς πήραν την πρωτοβουλία να αναβάλλουν την επίσκεψη Κάρας στην Ελλάδα «μέχρι νεοτέρας», ενώ ο Πάνος Σκουρλέτης ανέφερε ότι «Πανικόβλητη η κυβέρνηση, με την αρωγή του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Σούλτς, σπεύδει να αναβάλει την επίσκεψη της Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου που ερευνά τα πεπραγμένα της τρόικας, τρέμει μπροστά στο ενδεχόμενο μιας συζήτησης για τη σκοπιμότητα και τις επιπτώσεις του μνημονίου».

Σε απάντηση του στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, έκανε λόγο για «θεωρίες συνωμοσίας και «απόπειρες δυσφήμισης της χώρας», ενώ σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές αιτίας της αναβολής στάθηκε η τελετή ανάληψης της προεδρίας της Ε.Ε. από την Ελλάδα.

Στο πρόγραμμα της επιτροπής περιλαμβανόταν μεταξύ άλλων και συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, αλλά και συζήτηση με τα μέλη των επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Άγνωστη παραμένει μέχρι στιγμής η τελική ημερομηνία του ερχομού της στην Ελλάδα.