Επτά νεκροί από «κινούμενο δράστη» στις ΗΠΑ

Επτά νεκροί από «κινούμενο δράστη» στις ΗΠΑ

Σοκ σε περιοχή κοντά στην πανεπιστημιούπολη της Σάντα Μπάρμπαρα όταν άγνωστος δράστης άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως μέσα από το όχημά του.

Τελειωμό δεν έχουν τα περιστατικά βίας που σχετίζονται με την οπλοκατοχή στις ΗΠΑ. Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν χθες τη ζωή τους κοντά στην πανεπιστημιούπολη της πόλης Σάντα Μπάρμπαρα στην Καλιφόρνια, όταν άγνωστος δράστης που επέβαινε σε αυτοκίνητο, άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως μέσα από το αυτοκίνητο κι ενώ αυτό βρισκόταν εν κινήσει.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των θυμάτων είναι και ο δράστης, ενώ επτά ακόμη άνθρωποι είναι τραυματίες και νοσηλεύονται.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι είδαν μία μαύρη BMW να κινείται γρήγορα στους δρόμους της πόλης Ίσλα Βίστα και κάποιον μέσα στο αυτοκίνητο να πυροβολεί αδιακρίτως, μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός της Καλιφόρνιας KEYT-TV.

Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι ο ένοπλος αντάλλαξε πυροβολισμούς με αστυνομικούς και στη συνέχεια το αυτοκίνητό του προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα. Οι αρχές τον βρήκαν νεκρό από σφαίρα μέσα στο αυτοκίνητο, όπου υπήρχε και ένα περίστροφο.

«Έχουμε ήδη παραλάβει και αναλύουμε βίντεο από τα συμβάντα, που δείχνουν πως αυτή η αποτρόπαια πράξη μπορεί να ήταν μαζική δολοφονία με δόλο», δήλωσε ο Σερίφης της κομητείας της Σάντα Μπάρμπαρα, Μπιλ Μπράουν. Είπε ακόμη πως η αστυνομία είχε υπόψη της και εξέταζε ένα βίντεο που είχε «ανέβει» στο YouTube με τον τίτλο «Η εκδίκηση του Έλιοτ Ρότζερς», στο οποίο ένας νεαρός άνδρας διαμαρτύρεται για έτη απόρριψης από γυναίκες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, BBC

Διαβάστε ακόμη:

Ο ισπανικός «εμφύλιος» – Δείτε τις φωτογραφίες