Έρχεται δεύτερο κύμα καταγγελιών σε βάρος του Γουάινστιν

Έρχεται δεύτερο κύμα καταγγελιών σε βάρος του Γουάινστιν
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Από τον Οκτώβριο, έχει αναφερθεί ότι ο Χάρβεϊ Γουάινστιν χρησιμοποίησε τις συμφωνίες εμπιστευτικότητας ως μυστικό όπλο για να σιγάσει τους κατήγορους του».

Με την χρεοκοπία της εταιρείας του Γουάινστιν, έπαψαν να ισχύουν και συμφωνίες εμπιστευτικότητας, οι οποίες σύμφωνα με αξιωματούχους χρησιμοποιούνταν από τον πρώην ισχυρό άνδρα του Χόλιγουντ ως όπλο προστασίας απέναντι στις κατηγορίες για σεξουαλική βία σε βάρος του. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι έρχεται και δεύτερο κύμα καταγγελιών σε βάρος του από ανθρώπους οι οποίοι μέχρι σήμερα δεσμεύονταν νομικά για να μη μιλήσουν.

Συνήθως οι διαδικασίες έχουν να κάνουν με οικονομικές ρήτρες, ωστόσο σε αυτό σημείο το τηλεοπτικό και κινηματογραφικό στούντιο ήταν ξεκάθαρο.

«Από τον Οκτώβριο, έχει αναφερθεί ότι ο Χάρβεϊ Γουάινστιν χρησιμοποίησε τις συμφωνίες εμπιστευτικότητας ως μυστικό όπλο για να σιγάσει τους κατήγορους του», αναφέρεται σε μία δήλωση της εταιρείας. «Από σήμερα κιόλας αυτές οι συμφωνίες τελειώνουν. Κανείς δεν πρέπει να φοβάται να μιλήσει ή να εκβιάζεται να κρατήσει τη σιωπή του», τονίζεται ακόμα στη δήλωση.

Αυτή η ασυνήθιστη κίνηση για μια μεγάλη εταιρεία αναμένεται να στείλει νέους μάρτυρες και θύματα στις αρχές ή στα μέσα ενημέρωσης για να καταγγείλουν περισσότερα εγκλήματα σε βάρος του Γουάινστιν.