Έρχεται το Discoveroom!

Έρχεται το Discoveroom!

O Νίκος Αναγνώστου, που χρηματοδοτήθηκε από το Jeremie Openfund II, μιλάει στο Fortunegreece.com για την startup που θα αλλάξει τις διακοπές μας.

Στο άκουσμα ότι μία ακόμη start up, η Discoveroom έτυχε χρηματοδότησης από το Jeremie Openfund II ύψους 110 χιλιάδων ευρώ, στο μυαλό μου ήρθαν αμέσως εικόνες από χαμογελαστά εικοσάχρονα «techno freak» παιδιά. Έπεσα 50% μέσα: ο Νίκος Αναγνώστου, ο δημιουργός της Discoveroom. Και χαμογελαστός ποζάρει στις φωτογραφίες του στο facebook και άνθρωπο της τεχνολογίας τον λες με σιγουριά, αλλά στα 53 του με τίποτα δεν τον λες παιδί, αν και ο τρόπος σκέψης του και δράσης του είναι πολύ πιο φρέσκος από ατόμων που διαθέτουν τα μισά του χρόνια.

 

Έχοντας ξεκινήσει από «δεινόσαυρους» της ελληνικής πληροφορικής, όπως η Εrgodata, μεταπήδησε για μία δεκαετία στην Οracle και από το 2000 ασχολείται με τις startups, πολύ πριν ο όρος γίνει η νέα «καραμέλα» της επιχειρηματικότητας. Πρώτη του δουλειά σε αυτήν την κατηγορία το «project on line», μια πλατφόρμα διαχείρισης κατασκευών on line. Ήταν η προολυμπιακή εποχή που τα εκσκαφικά και οι μπετονιέρες αλώνιζαν -και σκόνιζαν- την χώρα. Η τελευταία του ιδέα καταπιάνεται με κάτι πιο κλασικό και διαχρονικό. Τον τουρισμό.

Το Discoveroom είναι μία εφαρμογή που θα απευθύνεται τόσο στους επισκέπτες, όσο και στους ιδιοκτήτες μικρών καταλυμάτων καθιστώντας την διαδικασία εύρεσης και κράτησης ενοικιαζόμενων δωματίων σημαντικά ευκολότερη, αφαιρώντας τους γνωστούς πονοκεφάλους της αναζήτησης, σύγκρισης τιμών και της online κράτησης. Όπως μας εξηγεί ο Νίκος, η ιδέα του ήρθε πέρυσι το καλοκαίρι από μία προσωπική εμπειρία να κλείσει ένα δωμάτιο για διακοπές. Εμπειρία που λίγο πολύ την έχουμε ζήσει όλοι. Αμέτρητα τηλέφωνα με την «κυρία Μαρία» που θα μας ζητήσει να ξαναμιλήσουμε, καθώς θέλει να δει αν τυχόν έχει διαθέσιμο κάποιο δωμάτιο ή θα μας παραπέμψει στην κόρη της στην οποία πρέπει να αναφέρουμε όλα τα στοιχεία μας…

Διαβάστε ακόμη: O τουρισμός περνάει από το στομάχι

Σύμφωνα με τον Νίκο Αναγνώστου, αν και ιδιαίτερα μεγάλη αγορά -επίσημα τα ενοικιαζόμενα δωμάτια ανέρχονται σε 20.000, ενώ οι εκτιμήσεις των συνδέσμων τους κάνουν λόγο για πάνω από 40.000- η ψηφιακή παρουσία είναι από υποτυπώδης έως ανύπαρκτη. «Ακόμη και να υπάρχει κάποιο site που να σου δείχνει τους χώρους, δεν σου δίνει την δυνατότητα να κάνεις online κράτηση, αλλά σε παραπέμπει σε ένα τηλέφωνο ή ένα email που θα σε οδηγήσουν ξανά στην γνωστή ταλαιπωρία».

Το Discoveroom, κατανοώντας ότι το να φτιάξεις απλά ένα ακόμη «booking.com» για ενοικιαζόμενα δωμάτια, δεν θα είχε επιτυχία, αφού οι περισσότεροι ιδιοκτήτες καταλυμάτων είναι μεγάλης ηλικίας και όχι εξοικειωμένοι με τις νέες τεχνολογίες, κατέβασε τον πήχη ξεκινώντας απο μία εύχρηστη εφαρμογή διαχείρισης για κινητά τηλέφωνα. Παράλληλα η υπηρεσία αυτή σε απλή μορφή θα προσφέρεται και στην ιντερνετική εκδοχή του discoveroom.com, ενώ μία τρίτη μορφή προσφέρει την πλήρη διαχείριση, αντίστοιχη με αυτήν που υπάρχει για τα δωμάτια ξενοδοχείων.

Τα δύο πρώτα σκέλη απευθύνονται ήδη στην διεθνή αγορά, ενώ το τρίτο και πιο πολύπλοκο -από κάθε άποψη- θα ξεκινήσει (πρώτα από την Ελλάδα!) τον Δεκέμβριο.

Διαβάστε ακόμη: Επιχειρηματίες από… κούνια!

«Είναι μία αγορά που έχει ανάγκη τον εκσυγχρονισμό. Ήδη στην Ελλάδα “αιμορραγεί” λόγω της κρίσης, αλλά και αλλαγής νοοτροπίας των ταξιδιωτών που πλέον δεν είναι της λογικής “πάμε και βλέπουμε”. Η αγορά των διακοπών πλέον περνάει και θα συνεχίσει να περνάει όλο και περισσότερο από την οθόνη των υπολογιστών και των κινητών μας», τονίζει ο Νίκος που έχει λάβει ήδη τα πρώτα ενθαρρυντικά μηνύματα από το discoveroom.com, τόσο μετά την έρευνα που έκανε πριν την κοινοποίηση της ιδέας του, όσο και από την καμπάνια για την προσέλκυση ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων.

Εμείς δεν έχουμε παρά να του ευχηθούμε καλή επιτυχία στην διεθνή προσπάθεια του, περιμένοντας και άλλες φρέσκες ιδέες. Και να τον ευχαριστήσουμε που οι διακοπές μας θα αποκτήσουν πολύ περισσότερες επιλογές και ευκολία.

Διαβάστε ακόμη: Το Warply αλλάζει τους κανόνες του mobile marketing