Έρευνα της Κάπα Research για το Top 10 της επιχειρηματικότητας

Έρευνα της Κάπα Research για το Top 10 της επιχειρηματικότητας

Διεξήχθη για λογαριασμό της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής».

Τέσσερις έμποροι, τρεις βιομήχανοι, ένας τραπεζίτης, ένας επιχειρηματίας από τον κλάδο των αερομεταφορών και ένας επενδυτής από το εξωτερικό βρίσκονται στο Top 10 της επιχειρηματικότητας, σύμφωνα με την έρευνα «Επιχειρηματικότητα και την Οικονομική Κρίση» της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής.

Κοινό στοιχείο των 10 επιχειρηματιών που ξεχώρισαν και συγκέντρωσαν τις περισσότερες θετικές γνώμες, είναι ότι οι εταιρείες τους δεν γιγαντώθηκαν από τις συναλλαγές με το Δημόσιο.

1. Γεράσιμος Σκλαβενίτης
2. Γιώργος Γεράρδος
3. Απόστολος Βακάκης
4. Μιχάλης Σάλλας
5. Θεόδωρος Βασιλάκης
6. Ευάγγελος Μυτιληναίος
7. Σπύρος Θεοδωρόπουλος
8. Πάνος Γερμανός
9. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος
10. Ιβάν Σαββίδης

Διαβάστε ακόμη: Η γυναικεία απουσία των διοικητικών συμβουλίων

Παράλληλα, σύμφωνα με την εφημερίδα, η έρευνα της Κάπα Research δείχνει ότι οι πολίτες έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους οι πολίτες για την ταχύτερη έξοδο της χώρας από την ύφεση στην ιδιωτική πρωτοβουλία και στους επιχειρηματίες.

Στο ερώτημα «σε ποιους έχετε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη ότι μπορούν να συμβάλουν στην έξοδο από την κρίση» το 69,5% απαντά : στον επιχειρηματικό κόσμο, το 20,2% ΔΞ/ΔΓ ενώ μόλις το 10,3% δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στους πολιτικούς.

Στην ερώτηση για το «ποια επαγγελματική κατηγορία μπορεί να βοηθήσει στην ανάκαμψη», στην πρώτη θέση με ποσοστό 78,8% φιγουράρει ο επιχειρηματίας και ακολουθούν ο αγρότης με 54,2%, ο έμπορος με 26,7% και ο ελεύθερος επαγγελματίας επιστήμονας με 17,2%.

Με ποσοστό 64,3% η κοινή γνώμη θεωρεί σωστή την προσέγγιση ότι  αν κάθε μικρή επιχείρηση προσλάβει έναν εργαζόμενο θα βρουν δουλειά περίπου 500.000 άνεργοι.

Στην ερώτηση «γενικά έχετε θετική ή αρνητική γνώμη για την επιχειρηματικότητα, την τάση δηλαδή των ανθρώπων να ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα με σκοπό το κέρδος», το 82,9% του δείγματος, αναφέρει ότι έχει «θετική και μάλλον θετική» ενώ το 16,4% αναφέρει ότι έχει αρνητική και μάλλον αρνητική.

Πηγή: Βήμα της Κυριακής