Έρευνα της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων στα γραφεία του ΟΣΕ

Έρευνα της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων στα γραφεία του ΟΣΕ
Άποψη από τα σιδηροδρομικό σταθμό της Αθήνας όπου λίγοι είναι οι επιβάτες, Παρασκευή 10 Απριλίου 2020. Αυστηρά θα είναι τα μέτρα μετακίνησης του πληθυσμού ενόψει του Πάσχα, για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων αναζητά έγγραφα σχετικά με την εκπαίδευση των σταθμαρχών.

Έρευνα στα γραφεία του ΟΣΕ, στην οδό Καρόλου, πραγματοποιεί η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων. Συγκεκριμένα, οι έρευνες της ΡΑΣ στα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ φέρεται να έχουν ξεκινήσει από χθες το πρωί, ενώ συνεχίστηκαν και σήμερα το πρωί.

Στο επίκεντρο των ερευνών είναι η αναζήτηση εγγράφων που μαρτυρούν τον τρόπο με τον οποίο έγιναν οι εκπαιδεύσεις των σταθμαρχών, ποιοι κανόνες ακολουθήθηκαν και ποια είναι τα πρωτόκολλα.  Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, οι άνθρωποι της ΡΑΣ έχουν στα χέρια τους κάποια έγγραφα που θα τους βοηθήσουν στην έρευνά τους, καθώς και τα προγράμματα εκπαίδευσης που ακολουθήθηκαν στο τέλος Ιανουαρίου.

Στην ανακρίτρια Λάρισας εν ενεργεία και συνταξιούχοι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι έρευνες της Δικαιοσύνης αναφορικά με τα αίτια, αλλά και τις ευθύνες της τραγωδίας στα Τέμπη.

Από το πρωί, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εν ενεργεία αλλά και συνταξιούχοι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ της Λάρισας περνούν την πόρτα της ανακρίτριας Λάρισας, ώστε να καταθέσουν πληροφορίες και να γίνει συλλογή στοιχείων για την υπόθεση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Παράλληλα, στον χώρο των δικαστηρίων καταφθάνουν και δικηγόροι συγγενών, προκειμένου να λάβουν γνώση της δικογραφίας που έχει ήδη σχηματιστεί και να προχωρήσουν σε παράσταση υποστήριξης κατηγορίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: