Έρευνες για την ανάρτηση της Κοινότητας Εφέδρων

Έρευνες για την ανάρτηση της Κοινότητας Εφέδρων

Προκαταρκτική εξέταση ξεκίνησε για την ανάρτηση της ΚΕΕΔ που ζητά «την άμεση παραίτηση της κυβέρνησης και την σύμπραξη λαού-στρατού».

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση της ανάρτησης στο διαδίκτυο από την «Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων», με την οποία ζητούσαν «την άμεση παραίτηση της κυβέρνησης και την σύμπραξη λαού-στρατού», διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών, Παναγιώτα Φάκου.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει αναλάνει να διενεργήσει την έρευνα για την ανάρτηση που καλούσε σε συγκέντρωση έξω από τη Βουλή στις 28 Σεπτεμβρίου, επικαλούμενη το άρθρο 120 του Συντάγματος, έκανε λόγο για «εθνική μειοδοσία» και καλούσε «όλους όσους νιώθουν Έλληνες» να συμμετάσχουν. Στη συγκέντρωση έχει δηλώσει συμμετοχή η Ανεξάρτητη Κίνηση Στρατιωτικών Α.ΚΙ.Σ. που, όπως αναφέρει η ΚΕΕΔ «αντιλαμβάνονται περί τίνος πρόκειται, έχοντας σωστή κρίση και συντάσσονται μαζί μας για την αποκατάσταση της Εθνικής μας κυριαρχίας».

Όπως αναφέρει στην ανάρτηση, η ΚΕΕΔ «απαιτεί την άμεση παραίτηση της Κυβέρνησης λόγω αδυναμίας να προσφέρει στον λαό τα προβλεπόμενα στο Σύνταγμα σε εργασία (άρθρο 22), υγεία, παιδεία, Δικαιοσύνη, ασφάλεια» και την «συγκρότηση Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας υπό την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, από προσωπικότητες εγνωσμένης αξίας εκτός πολιτικής σκηνής και συμβούλους από την Ακαδημία Αθηνών». Επίσης, καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παραιτηθεί «σε κατάλληλο χρόνο για την διευκόλυνση των εξελίξεων που επιθυμεί ο Ελληνικός λαός».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ανδρών και των γυναικών που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι «προσηλωμένη στη Δημοκρατία μας» και πως «εάν υπάρχουν εξαιρέσεις, πρόκειται για έναν πολύ μικρό αριθμό, οι οποίοι θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες». Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι ένα τέτοιου είδους κείμενο «θα πρέπει να μας προβληματίσει».

Για το ζήτημα πραγματοποιήθηκε χτες το βράδυ έκτακτη σύσκεψη στον Άρειο Πάγο υπό την προεδρία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη στην Εισαγγελία του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Οι εισαγγελείς  εξέτασαν ακόμη το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian, στο οποίο γινόταν αναφορά για «στοιχεία» του Ελληνικού Στρατού που εκπαιδεύουν ομάδες κρούσης της Χρυσής Αυγής και πως 3.000 μέλη της, παραστρατιωτικού σχεδιασμού, φέρονται να δέχονται εκπαίδευση για μάχη από στρατιωτικούς.

Διαβάστε ακόμη: Κατακόρυφη πτώση της ΧΑ σε νέα δημοσκόπηση