Εργασία: Πρωταθλητές στις ώρες απασχόλησης οι Έλληνες

Εργασία: Πρωταθλητές στις ώρες απασχόλησης οι Έλληνες
Woman working from home at laptop. (Photo by PAUL BRADBURY/CAIA IMAGE/SCIENCE / NEW / Science Photo Library via AFP) Photo: AFP
Συνολικά στην ΕΕ, το 7% των απασχολουμένων εργάστηκαν πέρυσι πολλές ώρες στην κύρια εργασία τους.

Πολύ περισσότερο από το θεσμοθετημένο 40ωρο εργάζονται οι Έλληνες. Το στοιχείο αυτό προκύπτει από έρευνα της Eurostat σύμφωνα με τα αποτελέσματα της οποίας οι Έλληνες είναι πρωταθλητές μεταξύ των εργαζομένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ελλάδα είχε πέρυσι το υψηλότερο ποσοστό εργαζομένων με πολλές ώρες (13%), ακολουθούμενη από τη Γαλλία και την Κύπρο (10%). Εν τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στη Βουλγαρία, τη Λιθουανία και τη Λετονία (1%).

Συνολικά στην ΕΕ, το 7% των απασχολουμένων εργάστηκαν πέρυσι πολλές ώρες (εργάζονται συνήθως 49 ώρες ή περισσότερες την εβδομάδα) στην κύρια εργασία τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα υψηλότερο ποσοστό αυτοαπασχολουμένων εργάστηκε πολλές ώρες (30% του συνόλου των αυτοαπασχολούμενων) σε σύγκριση με τους μισθωτούς (4% του συνόλου των εργαζομένων). Επιπλέον, οι πολλές ώρες εργασίας ήταν πιο συχνές μεταξύ των ειδικευμένων εργαζομένων στη γεωργία, τη δασοκομία και την αλιεία (28% των συνολικών ειδικευμένων εργαζομένων στη γεωργία, τη δασοκομία και την αλιεία) και τους διευθυντές (24%) σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη μεγάλη επαγγελματική ομάδα (όλοι με λιγότερο από 8%).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: