Ericsson και China Mobile επεκτείνουν την συνεργασία τους στο 5G

Ericsson και China Mobile επεκτείνουν την συνεργασία τους στο 5G

Συμφωνίες συνεργασίας ευρέως φάσματος μεταξύ της Ericsson και China Mobile στο 5G, συμπεριλαμβανομένων των 5G RAN και Core Network Evolution.

H Ericsson (NASDAQ: ERIC) συμμετέχει στο πρόγραμμα του κοινού Κέντρου Καινοτομίας 5G της China Mobile για την επιτάχυνση της ανάπτυξης των ασύρματων δικτύων νέας γενιάς, τα οποία θα είναι γρηγορότερα και ισχυρότερα, ενώ θα προσφέρουν ακόμη μεγαλύτερες δυνατότητες.

Η απόφαση να επεκτείνουν τη συνεργασία τους στο 5G, ανακοινώθηκε για πρώτη φορά στο Mobile World Congress του 2016 στη Βαρκελώνη.

Η πρωτοβουλία του Κέντρου Καινοτομίας 5G της China Mobile στοχεύει στην επιτάχυνση της ανάπτυξης του 5G, με την καθιέρωση ενός οικοσυστήματος πολλαπλών βιομηχανιών και τη δημιουργία ενός ανοικτού εργαστηρίου για την παροχή μιας πλατφόρμας για νέα προϊόντα και εφαρμογές, αλλά και για την προώθηση νέων επιχειρηματικών εγχειρημάτων και ευκαιριών της αγοράς.

Τον Ιανουάριο του 2016, η Ericsson και το Ινστιτούτο Ερευνών της China Mobile υπέγραψαν μνημόνιο συμφωνίας για να συνεργαστούν στην ανάπτυξη του ανοιχτού εργαστηρίου NFV και του NovoNet. Το Δεκέμβριο του 2015 οι δύο εταιρείες είχαν υπογράψει ένα ακόμη μνημόνιο συμφωνίας, για τη συνεργασία τους πάνω σε ένα ευρύ φάσμα έρευνας και ανάπτυξης του 5G.

Ως μέρος της συμφωνίας αυτής, η Ericsson –από κοινού- παρουσίασε διασυνδεδεμένα πλοία/ παρακολούθηση ζωικού κεφαλαίου NB-IoT τεχνολογίας, στο περίπτερο της China Mobile στο MWC 2016.

Κατά τη διάρκεια του MWC 2016, ο Shang Bing, Chairman της China Mobile, επισκέφθηκε τα κεντρικά γραφεία της Ericsson στη Στοκχόλμη, Σουηδία, όπου συνάντησε τον Hans Vestberg, president και CEO της Ericsson.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ericsson, ο Shan Bing δήλωσε: “Η China Mobile καταβάλλει ιδιαίτερη προσοχή στην ανάπτυξη των τάσεων της βιομηχανίας. Σύμφωνα με όσα παρακολουθήσαμε στο MWC 2016 ο κλάδος των ΤΠΕ θα υποδεχθεί το μετασχηματισμό την προσεχή πενταετία. Η Ericsson αποτελεί ένα σημαντικό συνεργάτη της China Mobile εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα. Η China Mobile θεωρεί πολύτιμη τη συνεργασία της με την Ericsson και ευελπιστούμε να έχουμε περισσότερες ευκαιρίες συνεργασίας, με τον πολύτιμο αυτό συνεργάτη, στην προσεχή πενταετία της περιόδου μετασχηματισμού.”

Ο Hans Vestberg, president και CEO της Ericsson, αναφέρει: “Το 5G θα δώσει τη δυνατότητα σύνδεσης μεταξύ ανθρώπων, βιομηχανιών και πραγμάτων, σε πρωτοφανή επίπεδα, ενώ αυτή η δυνατότητα διασύνδεσης, θα επιφέρει ένα νέο ‘γαλαξία’ από συσκευές και υπηρεσίες. Είμαι πεπεισμένος πως η Ericsson θα ηγηθεί στην εξέλιξη του 5G και πιστεύω πως δουλεύοντας με συνεργάτες όπως η China Mobile είναι σημαντικό για την πραγματοποίηση της Διαδικτυωμένης Κοινωνίας.”