Ερντογάν: «Δεν είναι σωστό αγόρια και κορίτσια στο ίδιο σπίτι»

Ερντογάν: «Δεν είναι σωστό αγόρια και κορίτσια στο ίδιο σπίτι»

Ο Τούρκος πρωθυπουργός επανήλθε στο θέμα των μικτών κατοικιών των φοιτητών, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Μπορεί ο Τούρκος κυβερνητικός εκπρόσωπος να διαβεβαίωνε ότι κυβέρνηση δεν ασχολείται με τη συγκατοίκηση αγοριών και κοριτσιών σε φοιτητικές κατοικίες, τον διέψευσε όμως ο ίδιος ο Ερντογάν.  Ο Τούρκος πρωθυπουργός αναφερόμενος στα σπίτια που ενοικιάζουν οι φοιτητές, δήλωσε σχετικά : «Σε φοιτητικές κατοικίες διαμένουν μαζί αγόρια και κορίτσια και αυτό δεν είναι σωστό. Οι κατά τόπους νομάρχες επιλαμβάνονται και αν χρειαστεί μπορεί να προβούμε και σε σχετική νομοθετική ρύθμιση».

Σημειωτέον, δεν πρόκειται για τις φοιτητικές εστίες, στις οποίες έτσι κι αλλιώς απαγορεύεται η συγκατοίκηση αγοριών και κοριτσιών. Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, ο Ερντογάν είπε χθες ότι «σε ορισμένα σημεία, όπου δεν επαρκούν οι φοιτητικές εστίες, υπάρχει πρόβλημα ως προς τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα. Υπάρχουν καταγγελίες, τις οποίες εξετάζουν οι νομαρχίες».

«Υπάρχουν καταγγελίες από γείτονες» διευκρίνισε και συνέχισε: «Κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβαίνει σ’ αυτά τα σπίτια. Θα προβούμε στα αναγκαία βήματα, διότι πρέπει να επέμβουμε. Είμαστε συντηρητικοί δημοκράτες». Σύμφωνα με τον Ερντογάν πάντως, «αυτό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί επέμβαση στον τρόπο ζωής».

Διαβάστε επίσης: «Μακροβούτι» στον Βόσπορο

Ο Τούρκος πρωθυπουργός διερωτήθηκε μάλιστα «πότε η κυβέρνησή μας επενέβη στον τρόπο ζωής; Εάν σε αυτή τη χώρα υπάρχουν κάποιοι που καταπιέστηκαν, αυτοί είναι οι συντηρητικοί». Τα ίδια επανέλαβε ο Ερντογάν λίγο πριν από την αναχώρησή του το απόγευμα για τη Φινλανδία και πρόσθεσε ότι «κατά πόσο αρμόζει, να διαμένουν σε ενοικιαζόμενα σπίτια αγόρια και κορίτσια μαζί; Εάν εσείς το εγκρίνετε, να το χαίρεστε».

Για τον ηγέτη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (αξιωματική αντιπολίτευση) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου τα λόγια του Ερντογάν σχετικά με τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα «μπορεί να τα διατυπώσει μόνο κάποιος που έχει τραυματικές εμπειρίες από το παρελθόν!».

«Κοιτάζοντας από την κλειδαρότρυπα, δεν μπορείτε να κάνετε λόγο για δημοκρατία» είπε και πρόσθεσε: «Εάν παρακολουθούσε από το πρωθυπουργικό γραφείο στην Κωνσταντινούπολη μόνο τις γυναίκες, θα μπορούσαμε να πούμε εντάξει. Αλλά κάνει μπανιστήρι στα σπίτια μας. Με λίγα λόγια, δεν γίνεται πρωθυπουργός μπανιστιρτζής!», είπε χαρακτηριστικά ο Κιλιτσντάρογλου.

Διαβάστε επίσης: Ο Ερντογάν, οι «μάγισσες» και η τουρκική οικονομία