Ερντογάν: “Η ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί γρήγορα” – Κιλιτσντάρογλου: “Ψηφίστε για να απαλλαγούμε από μια αυταρχική κυβέρνηση”

Ερντογάν: “Η ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί γρήγορα” – Κιλιτσντάρογλου: “Ψηφίστε για να απαλλαγούμε από μια αυταρχική κυβέρνηση”
epa10659414 An election official holds ballots of presidential candidates at a polling station in Ankara, Turkey, 28 May 2023. General elections had been held in Turkey on 14 May, where none of the candidates exceeded the 50 percent mark in the first round. The second round of presidential elections between Turkish President Recep Tayyip Erdogan and his challenger Kemal Kilicdaroglu, the leader of the opposition Republican People's Party (CHP), is held 28 May. EPA/SEDAT SUNA Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι δυο υποψήφιοι απευθύνονται στους ψηφοφόρους λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες.

Ο απερχόμενος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το φαβορί του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών που διεξάγονται σήμερα στην Τουρκία, δήλωσε αφού ψήφισε στο Ουσκουντάρ, στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Εμινέ, ότι η ψηφοφορία “θα ολοκληρωθεί γρήγορα“.

“Καμία χώρα στον κόσμο δεν έχει ποσοστά συμμετοχής 90%, η Τουρκία τα έχει σχεδόν φτάσει. Καλώ τους συμπολίτες μου να έρθουν ακάθεκτοι να ψηφίσουν”, σημείωσε, τονίζοντας ότι η ψηφοφορία “θα ολοκληρωθεί γρήγορα”.

Ο αντίπαλός του, ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος είχε ψηφίσει λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα στην Άγκυρα, κάλεσε τους συμπολίτες του “να ψηφίσουν για να απαλλαγούν από μια αυταρχική κυβέρνηση”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

“Για να έρθει η αληθινή δημοκρατία και η ελευθερία σε αυτήν τη χώρα, για να απαλλαγούμε από μια αυταρχική κυβέρνηση, καλώ όλους τους πολίτες να ψηφίσουν”, δήλωσε.

Ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης κάλεσε επίσης τους συμπολίτες του να παραμείνουν κοντά στις κάλπες μετά το κλείσιμο των εκλογικών τμημάτων (στις 17:00 τοπική ώρα και ώρα Ελλάδος) “διότι αυτές οι εκλογές διεξήχθησαν σε πολύ δύσκολες συνθήκες“, σημείωσε.

“Έχει διατυπωθεί κάθε είδους δυσφήμηση και συκοφαντία, αλλά έχω εμπιστοσύνη στην κοινή λογική των πολιτών. Η δημοκρατία σίγουρα θα έρθει σε αυτήν τη χώρα, η ελευθερία θα έρθει”, διαβεβαίωσε τους υποστηρικτές του που βρίσκονταν συγκεντρωμένοι μπροστά στο εκλογικό τμήμα και τον χειροκρότησαν κατά την έξοδό του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: