Ερντογάν: Ο δικτάτορας του Διαδικτύου

Ερντογάν: Ο δικτάτορας του Διαδικτύου

Η παγκόσμια διαδικτυακή κοινότητα στοχοποιεί τον Τούρκο πρωθυπουργό - Δείτε φωτογραφίες.

Σαν να μην έφτανε η απόφαση του Ερντογάν να απαγορεύσει το Twitter, τώρα αποφάσισε να προσπαθήσει να διακόψει και την πρόσβαση στο YouTube.

Η απόφαση να εμποδίσει το Twitter προκάλεσε ένα κύμα αντιδράσεων από πολιτικούς, λόγιους και από απλό κόσμο. O Nομπελίστας Τούρκος συγγραφέας Ορχάν Παμούκ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η κατάσταση στη χώρα του «πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο ακόμη και στο απαίσιο», η απόφαση όμως να εμποδίσει και άλλο μέσο, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Από την στιγμή που το YouTube «έπεσε», δημιουργήθηκαν hashtags διαμαρτυρίας #youtubeisblockedinturkey, #youtubeblockedinturkey, #youtubebannedinturkey τα οποία χρησιμοποιούν οι χρήστες του διαδικτύου και των κοινωνικών δικτύων ανά τον κόσμο για να διαμαρτυρηθούν για την απολυταρχική πολιτική που ακολουθεί ο Τούρκος πρωθυπουργός προκειμένου να αντιμετωπίσει το ολοένα και αυξανόμενο ποσοστό των πολιτών οι οποίοι αντιδρούν στην στρατηγική του.

Ταυτόχρονα, το διαδίκτυο έχουν κατακλύσει γελοιογραφίες του πρωθυπουργό που τον παρουσιάζουν ως δικτάτορα, αλλά και γελοιογραφίες που συνδέουν τον Ερντογάν με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ-Γιονγκ-Ουν.

Τα κίνητρα του πρωθυπουργού, βέβαια, είναι βαθύτερα. Αφού με τη κίνηση να «φιμώσει» όλα τα δίκτυα ο Ερντογάν στοχεύει να απομακρύνει τους ενοχλητικούς χρήστες των social media οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις έχουν «κάψει» την τουρκική κυβέρνηση με αποκαλυπτικές αναρτήσεις για τη ζωή του πρωθυπουργού, όπως προσωπικές συζητήσεις με το γιο του, αλλά και τη διαρροή της συζήτησης που φέρεται να είχαν ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου με τον αρχηγό των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών (ΜΙΤ) Χακάν Φιντάν, τον Υφυπουργό εξωτερικών Φεριντούν Σινιρλίογλου και τον Αντιπρόεδρο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων Γιασάρ Γκιουλέ σχετικά με το ενδεχόμενο εχθρικής ενέργειας προς τη Συρία.

1/9

Διαβάστε ακόμα:

Οι χρήστες του Twitter παρέκαμψαν τον Ερντογάν

Πούτιν: «Στην Κριμαία δείξαμε θάρρος»

Σε επίπεδα – ρεκόρ η φτώχεια στην Ισπανία το 2013