Ερντογάν: Όσο δεν τα βάζετε μαζί μας στο Αιγαίο, δεν θα τα βάλουμε μαζί σας

Ερντογάν: Όσο δεν τα βάζετε μαζί μας στο Αιγαίο, δεν θα τα βάλουμε μαζί σας
epa09556463 Turkish President Recep Tayyip Erdogan during a press conference at the G20 Summit in Rome, Italy, 31 October 2021. The Group of Twenty (G20) Heads of State and Government Summit was held in Rome on 30 and 31 October 2021. EPA/RICCARDO ANTIMIANI Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προκλητικός για άλλη μια φορά ο Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν δηλώντας πως η Άγκυρα δεν έχει προβλήμα με την Ελλάδα "όσο δεν τα βάζει με την Τουρκία στο Αιγαίο".

Νέες προκλητικές δηλώσεις του Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν κατα της Ελλάδας. Όπως είπε ο Τούρκος πρόεδρος από την Αττάλεια, σύμφωνα με το Anadolu, “όσο δεν τα βάζετε μαζί μας στο Αιγαίο, δεν θα τα βάζουμε μαζί σας”.

Πιο συγκεκριμένα ο Ερντογάν δήλωσε:

Εκτοξεύσαμε τον πύραυλο Typhoon. Πόσο μακριά είναι η εμβέλεια του; 561 χιλιόμετρα. Τι έκαναν οι Έλληνες; Σήμαναν συναγερμό. Οι εφημερίδες έκαναν αμέσως πρωτοσέλιδο: “Θα χτυπήσουν την Αθήνα”. Δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα αρκεί να μην τα βάζετε μαζί μας στο Αιγαίο. Όσο δεν τα βάζετε μαζί μας στο Αιγαίο, δεν θα τα βάζουμε μαζί σας”.

Η Τουρκία προχώρησε τον Οκτώβριο σε μία δοκιμαστική εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου μικρής ακτίνας δράσης Ταϊφούν που παράγει. Σύμφωνα με το ίδιο ειδησεογραφικό κρατικό πρακτορείο, ο πύραυλος μπορεί να πλήξει έναν στόχο σε απόσταση 561 χιλιομέτρων σε χρόνο 456 δευτεροπλέπτων.

Επίσης ο Τούρκος πρόεδρος χαιρέτισε την αναπτυσσόμενη εγχώρια αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας, λέγοντας ότι κάθε χώρα “ζηλεύει” το μαχητικό drone της Bayraktar TB2 και το μη επανδρωμένο μαχητικό αεροσκάφος Kizilelma.

​ Η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ για περισσότερα από 70 χρόνια, ενώ παραπονιέται για επαναλαμβανόμενες προκλητικές ενέργειες και ανάλογη ρητορική από την Ελλάδα στην περιοχή κατά τους πρόσφατους μήνες, συμπεριλαμβανομένου και του αμυντικού εξοπλισμού των νησιών κοντά στις τουρκικές ακτές, τα οποία σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή, είναι αποστρατικοποιημένα, υπό τα προβλεπόμενα από την συνθήκη.

Η Τουρκία υποστηρίζει ότι τέτοιες κινήσεις διαταράσσουν τις προσπάθειες καλής πίστης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ