Έρχεται “τετ α τετ” Πούτιν – Ερντογάν με τα ουκρανικά σιτηρά στο επίκεντρο

Έρχεται “τετ α τετ” Πούτιν – Ερντογάν με τα ουκρανικά σιτηρά στο επίκεντρο
SOCHI, RUSSIA - AUGUST 05: Turkish President Recep Tayyip Erdogan (L) and Russian President Vladimir Putin (R) meet in Sochi, Russia on August 05, 2022. Murat Kula / Anadolu Agency (Photo by Murat Kula / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Photo: AFP
Η επίσημη θέση της Μόσχας είναι πως η αναβίωση της συμφωνίας για τα σιτηρά θα εξαρτηθεί από το "αν η Δύση θα τηρήσει τις υποσχέσεις" σε ό,τι αφορά τις εξαγωγές των δικών της σιτηρών και λιπασμάτων.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα συναντηθεί “σύντομα” με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Ρωσία, δήλωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

Οι δύο χώρες προετοιμάζουν μια συνάντηση στην οποία αναμένεται να συζητήσουν τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση της Τουρκίας και των Ηνωμένων Εθνών και η οποία επέτρεψε την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών μέσω των ουκρανικών λιμανιών στη Μαύρη Θάλασσα αλλά τώρα έχει καταρρεύσει. Η Ρωσία αποσύρθηκε από τη συμφωνία τον περασμένο μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε από την πλευρά της πως η συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας για τα σιτηρά θα είναι ένα από τα θέματα στην ατζέντα των συνομιλιών που θα έχει ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ αύριο και μεθαύριο με τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: