Έρχονται 4 νέες επανεκδόσεις ομολόγων από τον ΟΔΔΗΧ

Έρχονται 4 νέες επανεκδόσεις ομολόγων από τον ΟΔΔΗΧ
In this photo illustration a Greek flag is displayed on a smartphone on March 24, 2020 in Athens, Greece. (Photo illustration by Nikolas Kokovlis/NurPhoto) (Photo by Nikolas Kokovlis / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Το θετικό μομέντουμ μετά τις εκλογές σπεύδει να εκμεταλλευτεί το οικονομικό επιτελείο.

Στην πραγματοποίηση τεσσάρων νέων επανεκδόσεων ομολόγων αναμένεται να προχωρήσει ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, σε μια προσπάθεια διατήρησης της επαφής της Ελλάδας με τις αγορές, στο πλαίσιο της αναδιαμόρφωσης μέρους του προφίλ του δημοσίου χρέους.

Ήδη μια από τις επιλογές της νέας ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών είναι η προεξόφληση διμερών δανείων στο πλαίσιο του Μνημονίου, κάτι το οποίο όμως κατά πάσα πιθανότητα θα πραγματοποιηθεί μόνο έπειτα από την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας από την ελληνική οικονομία.

Μέχρι σήμερα το ελληνικό δημόσιο έχει συγκεντρώσει μέσω προγραμματισμένων εκδόσεων ομολόγων και τριών δημοπρασιών ένα ποσό της τάξης των 6,9 δισ. ευρώ, το οποίο καλύπτει τις επανεκδόσεις του ΟΔΔΗΧ το 2022. Αυτό πιθανότατα θα επιτρέψει μια πιο επιθετική πολιτική επανεκδόσεων για το εγγύς μέλλον.

Μια μέρα μετά τις εκλογές το ελληνικό δεκαετές ομόλογο υποχώρησε στο 3,5%, με τον επόμενο στόχο της ελληνικής πλευράς να τοποθετείται λίγο κάτω από το 3%, σημείο στο οποίο διαπραγματεύονται σήμερα τα πορτογαλικά ομόλογα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: