ΕΣΕΕ: Ανάγκη για επίδομα ανεργίας και πρόγραμμα δεύτερης ευκαιρίας για άνεργους εμπόρους

ΕΣΕΕ: Ανάγκη για επίδομα ανεργίας και πρόγραμμα δεύτερης ευκαιρίας για άνεργους εμπόρους

Η Συνομοσπονδία ζητά την επέκταση του βοηθήματος ανεργίας στους ασφαλισμένους στον τέως ΟΑΕΕ εμπόρους και επαγγελματίες.

Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας με επιστολές της, στο υπουργείο Εργασίας, ζητά επίδομα ανεργίας και πρόγραμμα δεύτερης ευκαιρίας για ανέργους εμπόρους.

Όπως δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης: «Με επιστολή μας στο υπουργείο Εργασίας ζητήσαμε τη χορήγηση του βοηθήματος ανεργίας στους εμπόρους και στους αυτοτελώς απασχολούμενους ασφαλισμένους του τέως ΟΑΕΕ. Ως γνωστό, πάγιο αίτημα των μικρομεσαίων του ελληνικού εμπορίου είναι η χαλάρωση των κριτηρίων για την γενική καταβολή του επιδόματος ανεργίας σε όλους ανεξαιρέτως. Επίσης, με επιστολή θέσεων και τεκμηριωμένες προτάσεις καταθέσαμε τις παρατηρήσεις μας επί του σχεδίου του προγράμματος δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας και αναμένουμε απαντήσεις»

Η ΕΣΕΕ υπενθυμίζει σε ανακοίνωσή της ότι εκδόθηκε ήδη η υπουργική απόφαση που καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις καταβολής του βοηθήματος ανεργίας, σε αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολούμενους (δικηγόρους, μηχανικούς, γιατρούς), την οποία υπέγραψαν η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και οι υφυπουργοί Τάσος Πετρόπουλος και Νάσος Ηλιόπουλος. Το βοήθημα ανεργίας ανέρχεται στο ποσό των 360 ευρώ μηνιαίως και θα χορηγείται για χρονικό διάστημα 3 έως 9 μηνών, ανάλογα με το χρόνο ασφάλισης του δικαιούχου.

Ενόψει αυτής της εξέλιξης, η ΕΣΕΕ, με επιστολή της προς την συγκεκριμένη υπουργική ομάδα τόνισε την ανάγκη να λάβουν το συγκεκριμένο βοήθημα ανεργίας και οι ασφαλισμένοι στον τέως ΟΑΕΕ έμποροι και επαγγελματίες και ζήτησε από το υπουργείο Εργασίας να προχωρήσει στην χαλάρωση των προϋποθέσεων χορήγησης, οι οποίες – για τους συγκεκριμένους ασφαλισμένους- είναι αυξημένες σε σχέση με τους αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένους του πρώην ΕΤΑΑ.