Αισιοδοξία ΣΕΤΕ για τα φετινά έσοδα από τον τουρισμό

Αισιοδοξία ΣΕΤΕ για τα φετινά έσοδα από τον τουρισμό

Για θετικούς οιωνούς από τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής έκανε λόγο ο Ανδρέας Ανδρεάδης.

Για αυξητική τάση των τουριστικών κρατήσεων της τελευταίας στιγμής προς Ελλάδα καθ’όλη τη διάρκεια του φθινοπώρου έκανε λόγο ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Ανδρέας Ανδρεάδης σε συζητήσεις του με δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με τα ανανεωμένα στοιχεία του SETE Intelligence, οι ελεύσεις τουριστών την εφετινή χρονιά θα ανέλθουν στα 27,5 εκατομμύρια, ενώ υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι θα υπάρξει επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου ως και το Νοέμβριο σχεδόν σε όλες τις τουριστικές περιοχές της χώρας.

Tην ίδια στιγμή, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ σχολιάζοντας τα τελικά αποτελέσματα του Α’ εξαμήνου 2016, που ανακοίνωσε χθες η ΤτΕ, ότι καλύτερα θα πρέπει να περιμένουμε το κλείσιμο της σεζόν σε ό,τι αφορά οποιαδήποτε πρόβλεψη. Προσωπική του προσδοκία, και σύμφωνα πάντα με τα δεδομένα του SETE Intelligence, είναι ότι τα έσοδα θα κλείσουν με οριακή άνοδο σε σχέση με πέρυσι.

Παραμένοντας στο σκέλος των εσόδων, μαθαίνουμε ότι εντός των φορέων του τουρισμού έχουν δημιουργηθεί ψίθυροι σχετικά με τα προσωρινά στοιχεία της ΤτΕ για τις τουριστικές εισπράξεις. Ύστερα δε, και από δημοσιεύματα έγκριτων δημοσιογράφων του τουριστικού ρεπορτάζ που φέρουν τη διοίκηση της ΤτE να επανεξετάζει τα φετινά στοιχεία, καθώς έχουν εντοπιστεί σημαντικές αποκλίσεις με τα αντίστοιχα επίσημα στοιχεία που έχουν δημοσιοποιήσει οι στατιστικές αρχές χωρών όπως η Γαλλία, η Βουλγαρία, η Ρωσία, αλλά και οι ΗΠΑ.

Τέλος, προσπαθήσαμε να μιλήσουμε για το θέμα των εσόδων με την αναπληρώτρια υπουργό τουρισμού, κυρία Έλενα Κουντουρά, η οποία με τη σειρά της συνέστησε να μην στηριζόμαστε σε προσωρινά στοιχεία και να αναμένουμε το τέλος της χρονιάς για τον τελικό απολογισμό του 2016. Βάση των πληροφοριών που φτάνουν στο υπουργείο τουρισμό από τους tour operators και τις πύλες εισόδου της χώρας, φαίνεται πως η αύξηση των εσόδων θα είναι ανάλογη με την αύξηση των αφίξεων.

15o Συνέδριο ΣΕΤΕ

Το κεντρικό θέμα που θα εξετάσει το 15ο συνέδριο του ΣΕΤΕ «Τουρισμός & Ανάπτυξη» από διαφορετικές οπτικές γωνίες είναι:

«Ελληνικός Τουρισμός: Νέα Δεδομένα και Μελλοντικές Προκλήσεις».

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, τη Δευτέρα, 17 και την Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016 στο Divani Caravel Hotel.

Το Συνέδριο-ορόσημο για τον τουρισμό, θέτει στο επίκεντρο της ατζέντας του την επόμενη ημέρα για τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους του ελληνικού τουρισμού καθώς και την αναπτυξιακή στρατηγική την οποία θα πρέπει να ακολουθήσει ο τομέας προκειμένου να ξεπεράσει τις συνεχώς αυξανόμενες προκλήσεις στην προσπάθειά του να παραμείνει ανταγωνιστικός. Θα επικεντρώσει τη θεματολογία του στον νέο οδικό χάρτη του ελληνικού τουρισμού, στα οφέλη της διασύνδεσης του τουρισμού με τους υπόλοιπους τομείς της ελληνικής οικονομίας καθώς και στις μελλοντικές προκλήσεις.

Κεντρικοί ομιλητές του 15ου Συνεδρίου είναι ο κ. Γιάννης Στουρνάρας, Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, Chief Spokesperson της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο κ. Γιάννης Δραγασάκης, Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης.