Έσοδα και κέρδη ρεκόρ για την Apple από τις πωλήσεις των iPhone

Έσοδα και κέρδη ρεκόρ για την Apple από τις πωλήσεις των iPhone
epa07036298 The new iPhone Xs Max and Xs models are displayed during a launch of new products at an Apple Store in Sydney, Australia, 21 September 2018. The iPhone Xs Max, iPhone Xs and Apple Watch Series 4 went on sale on 21 September in Australia. EPA/PAUL BRAVEN AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Tα έσοδα από πωλήσεις iPhones σημείωσαν άνοδο 8% σε σύγκριση με τα αντίστοιχα περσινά επίπεδα, αλλά και σε σύγκριση με τα έσοδα 33,36 δισ. δολαρίων του προηγούμενου τριμήνου.

Στο ποσό-ρεκόρ των 56 δισ. δολαρίων ανήλθαν στο τέταρτο τρίμηνο τα έσοδα της Apple από τις πωλήσεις των τηλεφώνων iPhone, υπερβαίνοντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών και σε μια ένδειξη τη δυναμικής εκκίνησης του νέου iPhone 11.

Tα έσοδα από πωλήσεις iPhones σημείωσαν άνοδο 8% σε σύγκριση με τα αντίστοιχα περσινά επίπεδα, αλλά και σε σύγκριση με τα έσοδα 33,36 δισ. δολαρίων του προηγούμενου τριμήνου. Οι δυναμικές πωλήσεις του iPhone συνέβαλαν στην αύξηση της κερδοφορίας κατά 11,4%, στα 22,3 δισ. δολάρια. Τα συνολικά έσοδα της Apple -μια εκ των τεχνολογικών εταιρειών με κεφαλαιοποίηση άνω του 1 τρισ. δολαρίων- ανήλθαν στα 91,8 δισ. δολάρια, έναντι εκτιμήσεων για 88,50 δισ. δολάρια.

Τα έσοδα από υπηρεσίες – πωλήσεις από το App Store και συνδρομητικά προϊόντα- αυξήθηκαν σχεδόν κατά 17%, στα 12,7 δισ. δολάρια. Οι πωλήσεις του τμήματος wearables, που περιλαμβάνει το Apple Watch και AirPods, αυξήθηκαν κατά 37%, υπερβαίνοντας τα δέκα δισ. δολάρια. Είναι το πρώτο τρίμηνο που η Apple ανακοινώνει αύξηση κερδών, σπάζοντας το καθοδικό σερί τεσσάρων διαδοχικών τριμήνων συρρίκνωσης κερδοφορίας.