Έσπασε τα κοντέρ η αμοιβή του CEO της J.P. Morgan για το 2017

Έσπασε τα κοντέρ η αμοιβή του CEO της J.P. Morgan για το 2017

Ο Τζέιμι Ντάιμον καταλαμβάνει σταθερά την πρώτη θέση μεταξύ των καλύτερα αμειβόμενων διευθυντικών στελεχών τα τρία από τα τέσσερα τελευταία χρόνια.

της Polina Marinova

Ο Jamie Dimon, διευθύνων σύμβουλος της J.P. Morgan, συνεχίζει να κατέχει την πρώτη θέση στη λίστα με τα καλύτερα αμειβόμενα διευθυντικά στελέχη στον χρηματοπιστωτικό κλάδο.

Ο επικεφαλής της μεγαλύτερης τράπεζας των ΗΠΑ έβγαλε 28,3 εκατομμύρια δολάρια το 2017 – απολαβές αυξημένες κατά 4% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

Δεν χωράει αμφιβολία ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά γενναιόδωρο πακέτο απολαβών, δεδομένου ότι η μέση αμοιβή για τους 43 διευθύνοντες συμβούλους του χρηματοοικονομικού και τραπεζικού κλάδου που συμπεριελήφθησαν στην ανάλυση της WSJ ήταν 12,1 εκατ. δολάρια.

Ο Dimon καταλαμβάνει σταθερά την πρώτη θέση μεταξύ των καλύτερα αμειβόμενων CEO τα τρία από τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Ανέλαβε τα καθήκοντά του ως επικεφαλής της J.P. Morgan το 2005, ηγήθηκε της τράπεζας εν μέσω της χρηματοπιστωτικής κρίσης, και πρόσφατα ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να παραμείνει στο τιμόνι της τράπεζας για άλλα πέντε χρόνια.

Από τότε που ο Dimon ανέλαβε τα καθήκοντά του πριν από 13 χρόνια, η τιμή της μετοχής της J.P. Morgan υπερδιπλασιάστηκε.

Και το προηγούμενο έτος δεν ήταν διόλου άσχημο για τους μετόχους της J.P. Morgan: Η μετοχή ανέβηκε πάνω από 31% τους τελευταίους 12 μήνες, ξεπερνώντας την απόδοση 13,5% του δείκτη S&P 500 για την ίδια περίοδο.

Η J.P. Morgan Chase είναι η μεγαλύτερη και πιο κερδοφόρος αμερικανική τράπεζα από πλευράς πωλήσεων, χρηματιστηριακής αξίας, και στοιχείων ενεργητικού.

Ο διευθύνων σύμβουλος Jamie Dimon και η τράπεζά του θέλουν να επωφεληθούν από την κυβέρνηση Trump, καθώς τα υψηλότερα επιτόκια και οι χαμηλότεροι εταιρικοί φόροι θα μεταφραστούν σε επιπλέον κέρδη προ φόρων ύψους περίπου 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσα στα επόμενα χρόνια.